0510'lu Numaralar Olacak: Dördüncü GSM Operatörü NETGSM Geliyor

TAKİP ET

0510'lu numaraları barındıracağı belirtilen NETGSM'in Türkiye'nin 4. GSM operatörü olacağı belirtiliyor.

Dünya gazetesinin haberine göre 2009'da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisansları alan NETGSM, önümüzdeki ay abone alımına başlayacağını açıkladı.   NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Turkcell ile sözleşme imzalayarak kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurduklarını belirterek 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını ve test hizmetine başladıklarını söyledi. TÜBİTAK destekli Ar-Ge projeleriyle kullandıkları yazılım ve donanımları geliştirmeye öncelik vereceklerini söyleyen Öcal, şu ifadeleri kullandı:

"Diğer operatörlere göre biz, yapacağımız katma değerli kampanyalarla fark yaratacağız. Hayatımızı kolaylaştıran, konforunu artıran tüm sektörlerde Makinalar Arası İletişim (M2M) ve nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulamalar, kontrol sistemleri gibi teknolojik yazılım ve donanımsal ürünler olarak tanımlanan katma değerli hizmetler, yapay zekayla kısa süre içinde yaşantı şeklimizde, eğitimden iş hayatımıza köklü değişikliklere sebep olacak. Dolayısıyla bu ürünlerin uygulamasında kullanılacak iletişim alt yapılarına hızlı/esnek cevap vereceğiz."

FETÖ İtirafçısı

Adem Öcal Eylül 2016'da "FETÖ'yü içeriden biri" olarak anlattığı bilgilerle Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine konu oldu. BTK'yı ele geçirme işini FETÖ adına 2. Başkan Turgut Ayhan Beydoğan'ın yürüttüğünü iddia eden Öcal, Beydoğan'ın FETÖ operasyon koordinatörü Şerif Ali Tekalan'la doğrudan çalıştığını ve eski polis müdürü Basri Aktepe'nin 15 Temmuz sonrasında kapatılan TİB'i ele geçirme çalışmasını yürrtüğünü söyledi.

O dönem FETÖ tutuklusu olan TİB'i kuran Aktepe'nin Şerif Ali Tekalan'ın yeğeni ile evli olduğunu söyleyen Öcal, "BTK'ya alınan uzmanların yüzde 90'ından fazlası cemaatin referansıyla alınmıştır. Bu yapılanmanın altında imzası olan Tayfun Acarer'in MİT Müsteşarı danışmanı, Galip Zerey'in Ulaştırma Bakanı Müsteşar Yardımcısı olarak devam etmeleri ise son derece manidardır" ifadelerini kullandı.

netgsm gsm operatörü adem öcal