1 Ayda Öldürülen 25 Kadın, Türk Polis Teşkilatı'nın Gurur Tablosu Oldu

TAKİP ET

Türk Polis Teşkilatı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 1 ay içerisinde öldürülen 25 kadını gurur tablosu olarak gösterdi.

İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararını savunmak amacıyla paylaşım yapan Türk Polis Teşkilatı, yalnızca 1 ay içerisinde öldürüen 25 kadını 'az' buldu.

Sözleşmenin feshinden önce ve sonra şeklinde ayrılan tabloda, sözleşmenin fesih kararı sonrasında kadın cinayetlerinde yüzde 26 artış olduğu savunuldu. Gelen şikayetleri değerlendirmeyen, kadına şiddeti 'suç' olarak görmeyen ve koruma kararı olduğu halde onlarca kadının ölmesinden sorumlu olan Türk Polis Teşkilatı, paylaşıma gelen tepkiler sebebiyle tabloyu sildi.

"İstanbul Sözleşmesi feshedilmeden önceki 34 günde 34 kadın, fesihten sonraki 34 günde ise 25 kadın hayatını kaybetti" şeklindeki ifade sebebiyle eleştirilen Türk Polis Teşkilatı yeni bir paylaşım yaparak ''Kadına her türlü şiddetin birine dahi tahammül edemeyiz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.  Defalarca yalanlamamıza rağmen teşkilatımıza yönelik aynı iftirayı devam ettiriyorlar. Suç duyurusunda bulunuyoruz. İstanbul sözleşmesi öncesi ve sonrası rakamlar aşağıdadır'' ifadelerini kullandı.

türk polis teşkilatı istanbul sözleşmesi kadın cinayetleri tablo