1 Ayda Saptanan Aktif Vaka 15 Günde Saptandı

TAKİP ET

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, son 1 buçuk aya bakıldığında 1 aylık sürede saptanan aktif vakanın bu sefer 15 günlük sürede saptandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Son 1.5 aya baktığımızda 1 aylık sürede saptanan aktif vaka, bu sefer 15 günlük sürede saptandı. Bu bize bulaşın çok hızlı ve çok fazla miktarda olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Vakalarda 1700’lere doğru bir artış olduğunu belirten İlhan “Diğer yandan biz 30 Temmuz’da yaklaşık 10 bin 600 aktif vakaya sahipken, 1 Eylül’de ise 19 bin 359 aktif vakaya sahipmişiz. Ancak 14 Eylül’e bakıldığında 25 bin 700 aktif vakamız var. Yani son1 aylık sürede saptanan aktif vaka, bu sefer 15 günlük sürede saptandı. Bu bulaşın çok hızlı ve çok fazla miktarda olduğunu gösteriyor.

Aktif vakalar içerisinde her 20 hastadan birisi yani yüzde 5’i makineye bağlı anlamına geliyor. Rakamların bizi uyardığını net olarak kabul etmemiz gerekiyor. Artık daha çok fazla miktarda koronavirüs hastasıyla yoğun temas söz konusu; bu nedenle de hem ağır hastalar artıyor hem de entübasyon artıyor. Bunun en olumsuz ve en istemediğimiz çıktısı ise maalesef vefatların artması” açıklamasında bulundu.

 

korona virüs mustafa necmi ilhan konuştu son 1 aydaki vaka 15 günde saptandı vakalar yükseldi istanbul ankara sağlık bakanlığı fahrettin koca salgın çin virüsü