1 Daireyi 3 Kişiye Satıp Ev Almak İsteyen Onlarca Kişiyi Dolandırdılar

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Kızılpınar Mahallesi'nde ev sahibi olmak isteyen onlarca vatandaşın dolandırıldığı ileri sürüldü.

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde dolandırıldıkları gerekçesiyle site önünde eylem yapan vatandaşlar savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Evlerin 3 farklı kişiye satıldığını ve yapımı tamamlanamayan dairelerin de parasının kendilerinden istendiğini bildiren vatandaşlar, “Bizlere ‘merak etmeyin. Sizleri mağdur etmeyiz. İpotekler kaldırılacak' dediler. Fakat verilen hiçbir vaat yerine getirilmedi. Evlerimiz banka tarafından icrada ve bizler parasını ödeyerek aldığımız evlerden çıkmak zorunda kalıyoruz. Suçlular dışarıda, bizler ise mağduruz. Devletimizden yardım istiyoruz” dedi.

2011 yılında siteden vadeli daire aldığını fakat, sonrasında kendisi adına daire için kredi çekildiğini iddia eden site sakini Ozan Akdoğan, “2011 yılında 2 yıl sonra teslim şartıyla daire aldım. 7 yılda bütün borcumu bitirdim, tapuyu alamadım. Bizden habersiz kredi çekildiğini öğrendik. 2 yıl önce bankada bizi evden çıkarttı. Başka ev verdiler, o da ipotekliymiş. Verilen eve de 15 gün önce icradan geldiler, oradan da çıkarttılar. Biz burada bu insanlara güvenmekle hatalıyız. Bunun cezasını çekiyoruz. Devletimizden tek istediğimiz burada bize bu mağduriyeti yaşatanlar insanların yanına bu kar kalmasın” dedi.

Okul harçlıklarından biriktirerek daire parasını denkleştirdiğini söyleyen Havva Uzun da, “2010 yılında ben daha 10 yaşındayken bu daireleri ailemle birlikte aldık. Zamanında benim okul ihtiyaçlarımdan da keserek, emek vererek bu daireleri aldık. Yıllar önce verdiğim emekler boşa gidiyor. Oturmayı da parasını da geçtik. Bizi mağdur edenler cezasını çeksin tek istediğimi bu” şeklinde konuştu.

Abdullah Kaymaz ise, “Daireler üzerine kredi çekilmiş. Nitelikli bir dolandırıcılık var. Bir daire ile 3 vurgun yapmışlar. Parayı ödeyen kişi tapu sahibi değil, başkalarına satılmış” ifadelerini kullandı.

Eylem sonrasında Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden 30 aile, dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

tekirdağ çerkezköy kızılpınar daire 30 kişi 3 dolandırıcı şikayet