1 Kişinin Ölümüne 14 Kişinin Yaralanmasına Sebep Olan Şoföre Müebbet ve 134 Yıl Hapis Cezası

TAKİP ET

Beşiktaş'ta durakta bekleyenlere çarpan otobüs şoförü Necdet Karakuş'a müebbet ve 134 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Beşiktaş'ta durağa çarparak 1 kişinin ölümüne ve 14 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan özel halk otobüsü şoförü Necdet Karakuş hakkında karar çıktı. 

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, dava konusu otobüsün motor aksamı, gaz, vites, fren ve direksiyon sistemlerinin sorunsuz olarak çalıştığına dair rapor bulunduğunu belirtti.

Adli Tıp Kurumu raporuna göre sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğunun tespit edildiğini aktaran savcı, sanığın 14 kişiye karşı öldürmeye teşebbüs ve 1 kişiye karşı kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.

Uykuya Daldım, Beni Affetsinler

Necdet Karakuş savunmasında, "Benim olayım bir kazadır, tanımadığım insanı neden öldüreyim? Mütalaayı ağır buluyorum. Uykuya daldım, kimse böyle bir şey olmasını istemezdi. Üzgünüm." dedi. Son sözü,  "Mağdur yakınlarının elini ayağını öpeyim beni affetsinler." olan Karakuş'un avukatı, "Müvekkil cezaevinde intihara teşebbüs etmiştir. Akli dengesi yerinde değildir. Şizofreni tedavisinde kullanılan ilaçları kullanmaktadır. Tutuklama ölçüsüzdür. Hapishanede yemeğindeki meyvenin dahi çalınmasını örgüte bağlamaktadır. Tahliye olmadığında canına kıyacağını kendi hezeyanlarından da görmekteyiz. Tahliyesini ve beraatini istiyoruz." diyerek müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığını savundu.

Sanığı 14 kişiye yönelik "Kasten öldürmeye teşebbüs" eyleminden toplamda 134 yıl hapis cezasına çarptıran ve cezalarda indirim uygulamayan heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

beşiktaş durak 134 yıl hapis necdet karakuş