1 Mayıs Eylemlerinde Yaklaşık 60 Kişi Gözaltında

TAKİP ET

İstanbul'da 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen İTK, Emeğin Gücü, Gençlik Meclisleri üyeleri ve üniversite öğrencileri gözaltına alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak isteyen vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yıl da polis müdahalesiyle karşılaştı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüsle mücadele gerekçesiyle onlarca kişi gözaltına alındı.

M2 Yenikapı - Hacıosman metro istasyonunun Taksim, Şişhane ve Osmanbey istasyonları kapatıldı.

Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı ile Gezi Parkı polis barikatlarıyla çevrelenirken anıtın çevresi de trafiğe kapatıldı. Park ve çevresinde polis ekiplerine ait gözetim ve nöbet noktaları oluşturuldu. Çevik kuvvet ekipleri meydan ve çevresine konuşlandırıldı.

Taksim Tarlabaşı'nda "1 Mayıs alanı Taksim'dir" pankartı açarak yürüyüş düzenleyen İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü üyeleri gözaltına alındı.

Taksim’e doğru "Kampüsten sokağa, biz kazanacağız" pankartıyla Taksim'e doğru yürüyen çok sayıda üniversiteli gözaltına alındı.

Mecidiyeköy'den Taksim'e yürüyen Gençlik Meclisleri üyeleri de gözaltına alındı.

Polisin müdahalesiyle savrulan Gençlik Komiteleri üyeleri gözaltına alındı. Slogan atmak isteyen bir gencin ağzının polis tarafından kapatıldığı görüldü.

Gözaltıların ardından açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi şu ana kadar yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

 

1 mayıs işçi emek bayram istanbul taksim yenikapı polis gözaltı