"1 Milyon Doz Aşı Hedefine Az Önce Ulaştık"

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamadaki güncel verileri paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "1 MİLYON DOZ aşı hedefine az önce ulaştık. Bir milyonuncu aşının yeri Ankara, aşı olan arkadaşımız 48 yaşında. Hatice kardeşim, günün kahramanı olduğunun farkında mısın?" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca daha önce yaptığı açıklamalarda yerinde aşılamaya geçileceğini "Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin" sözleriyle duyurmuş ve 15 Haziran itibarıyla uygulanan aşı sayısının 35 milyon dozu aştığını belirtmişti.

Aşılamada İvme

13 Haziran Pazar günü itibarıyla 456 bin doz aşı uygulanan Türkiye'de, 14 Haziran Pazartesi günü toplamda 842 bin 494 doz aşı uygulanmıştı. Bugün itibarıyla uygulanan 1 milyonu aşkın doz aşıyla birlikte toplamda uygulanan aşı sayısının 36 milyon doza yaklaştığı bildirildi.

Bakan Koca'nın "İŞÇİ VE MEMURLARIN TAMAMI için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… YARIN İLK İŞİMİZ aşı randevusu almak olsun!" açıklamasıyla birlikte aşı başvurularına rağbetin katlandığı görüldü.

1 Milyon Doz Aşı Hedefine Az Önce Ulaştık