'1 Milyon Mehmet', Destekleyeceğini Söylediği Erdoğan'a 'Diktatör' Dediği İçin Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Sosyal medyada '1 Milyon Mehmet' adıyla tanınan ve yüzde 80 engelli olan Mersinli Mehmet Bucak, bir YouTube kanalına verdiği röportajda AKP Genel Başkanı Erdoğan'a diktatör olduğu için oy vereceğini söyledikten sonra gözaltına alındı.

Sosyal medyada “1 Milyon Mehmet” adıyla tanınan ve yüzde 80 engelli olan Mersinli Mehmet Bucak, bir YouTube kanalına verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a diktatör olduğu için oy vereceğini söyledikten sonra gözaltına alındı. 

“Seçimler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ilginç cevap

Mersin halkının sevdiği ve saygı duyduğu bir isim olan Mehmet Bucak, TV Kent kanalının mikrofonunu uzattığı bir röportajda seçimler ile ilgili görüşlerini paylaştı. Bucak, kendisine oy vereceği parti sorulduğunda “Erdoğan’a oy vereceğim” dedi. Bunun nedenini ise “Erdoğan diktatör olduğu için” diye açıkladı.

Gazeteci Murat Ağırel’den tepki: “Yok artık… Mehmet ağabey gözaltına alınmış”

Mehmet Bucak’ın bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, kısa süre sonra evinden polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Bu duruma tepki gösteren gazeteci Murat Ağırel, Twitter hesabından Mehmet Bucak’ın yakınlarından birinin çektiği açıklama videosunu paylaştı. Ağırel, şu ifadeleri kullandı:

"Yok artık… Mersin halkı Mehmet ağabeyi tanır,sever. Garibandır . Mehmet ağabeyin Yüzde 80 engeli var. Kendisine ‘’TV Kent’’ mikrofon uzatıp “seçimler ile ilgili ne düşünüyorsunuz” diye bir soru sormuş. Mehmet ağabey verdiği cevap nedeni ile sabah evinden gözaltına alınmış."

1 milyon mehmet gözaltına alındı recep Tayyip Erdoğan diktatör mersin