1 Milyon Suriyelinin Geri Dönüş Projesinin Detayları Belli Oldu: İhaleler Açılacak, İnşaatlarda Suriyeliler Çalışacak

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 1 milyon Suriyelinin Suriye'nin kuzeyine yerleştirileceğini duyurmuştu.

Erdoğan: 1 Milyon Suriyeli Kardeşimizin Gönüllü Geri Dönüşü İçin Bir Proje Hazırlıyoruz

Söz konusu projenin detayları belli olmaya başladı. TGRT Haber'den Ferhan Erdemir'in haberine göre Suriye'nin kuzeyinde Suriyeliler için inşa edilecek evlerin projelerinin altyapı hizmetlerini AFAD ve Kızılay yapacak.

İnşaatlarda Suriyeliler Çalışacak

Diğer maliyetlerin uluslararası fonlardan karşılanacağı projede evlerin inşaatında geçici koruma altındaki Suriyeliler çalışacak.

40, 60 ve 80 metrekare olarak 3 farklı büyüklükte ve bahçe içinde yapılacak evlerin yanı sıra kalabalık aileler için daha büyük evler inşa edilecek.

Çatılarına su depoları kurulacak olan evlerin yanı sıra okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri, spor salonları ve organize sanayi bölgeleri de yapılacak. Söz konusu inşaatların ihalelerinin ise "gelenek bozulmadan" belirli müteahhitlere verilmesi bekleniyor.

Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad Hattında Yeni Bir Şehir

1 milyonu aşkın Suriyelinin geri gönderilmesini sağlayacak proje ile Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad hattında adeta yeni bir şehir inşa edilecek.

Gönderilecek Suriyelilerin geçimlerini sağlayabilmeleri için zeytin ticareti ve organize sanayi yatırımları yapılarak belirli üretim modelleri devreye alınacak.

1 milyon suriyelinin suriyeli geri dönüş projesinin detayları belli oldu ihaleler açılacak inşaat suriyeliler çalışacak