10 İlde FETÖ Operasyonu: 28'i Subay 29 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında 28'i Kara Kuvvetleri Komutanlığında subay, 1'i sivil 29 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 28’i subay, 1’i mahrem sorumlu olmak üzere 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosunun soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY’ye yönelik "mahrem hizmetler" olarak adlandırılan yapılanmasıyla irtibatları olduğu ve Ankara'nın çeşitli semtlerindeki büfe, bakkal, market gibi iş yerlerindeki kontörlü hatlardan örgütün "sivil imamları" ile haberleştikleri belirlenen 28 subay ve 1 sivil "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ankara merkezli 10 ilde yürütülen operasyonlarla söz konusu lişilerin yakalanmasına devam edildiği duyuruldu.

Örgütün mahrem imamının öğretmen olduğu, aralarında albay ve binbaşıların da bulunduğu ve şu ana kadar 22'sinin yakalandığı öğrenildi.

fetö operasyon ankara emniyet ankara İstanbul İzmir Balıkesir Amasya Bolu Aksaray Gaziantep Isparta Kahramanmaraş Şanlıurfa kara kuvvetleri komutanlığı tutuklama gözaltı subay