10 Yakınını Kaybeden Depremzede, Azılı Müteahhidi Erdoğan'a Şikayet Etti: Bu Enkazdan AKP'li Müteahhit Sorumlu, Niye Yakalanmıyor?

TAKİP ET

Depremde 10 yakınını kaybeden vatandaş, Yunus Kaya Apartmanı ve Yaşam konutlarının müteahhidi, AKP'li Nurdağı İlçe Belediyesi'nin meclis üyesi Yunus Kaya'yı Erdoğan'a şikayet etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yıkılan Yunus Kaya Apartmanı ve Yaşam konutlarının müteahhidi, AKP'li Nurdağı İlçe Belediyesi'nin meclis üyesi Yunus Kaya olduğu ortaya çıktı.

T24'ün haberine göre, depremde 10 yakınını kaybeden vatandaş, Yunus Kaya'nın halen yakalanmamış olmasını AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Nurdağı'nda yaptığı inceleme sırasında Ünal Yıldırım adlı bir vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet mektubunu vermek istedi.

Yıldırım, "CCK Konutları diye, burada bir müteahhit iş yaptı. Yaptığı konutların hepsi yerle bir oldu. En büyük darbeyi ilçemizde CCK Yunus Kaya diye bir kişi. Bu kişi de şu an yakalanmadı” dedi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan yanındaki Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u göstererek, “Murat Bey ilgilenecek” dedi.

AKP Nurdağı Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Yunus Kaya'nın sahibi olduğu CCG İnşaat'ın yaptığı konutlarda oğlu, gelini ve 4 yaşındaki torununun da aralarında bulunduğu 10 yakınını kaybettiğini belirten Ünal Yıldırım, Yunus Kaya'yı AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da şikayet etmişti.

Halen aranmasına devam edilen müteahhit Yunus Kaya'nın Nurdağı Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Ökkeş Kavak'ın başkan seçilinceye kadar yönetim kurulu başkanlığını yapıp daha sonra kardeşi Osman Kavak'a devrettiği Kavak İnşaat ile de yapı ortaklığının bulunduğu ortaya çıktı. CCK ve Kavak İnşaat Yapı Konut Ortaklığı'nın Elit Park Konutlarını yaptığı, Osman Kavak'ın da depremde hayatını kaybettiği belirtildi.

yunus kaya elit park gaziantep nurdağı müteahhit şikayet etti