10 Yaşındaki Çocuk Vakumun Çekmesi Sonucu 30 Santimetre Derinliğindeki Havuzda Boğuldu

TAKİP ET

Adana'da 10 yaşında bir çocuk korkunç bir şekilde yaşamını yitirdi.

Adana'nın Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl  Mahallesi'ndeki bir havuza giden 10 yaşındaki Deniz Poyraz Karslı, arkadaşlarıyla birlikte girdiği 30 santimetre derinlikteki havuzda bir süre yüzdükten sonra çırpınmaya başladı.

Çocuğunu havuza getiren bir hemşire, arkadaşlarının Karslı'nın çırpınmalarını görünce çığlık atmaya başladıklarını görünce yardıma koştu. Annesi Dila Karslı, Deniz Poyraz'ı havuzdan çıkarmaya çabalasa da vakumun çekmesi nedeniyle Deniz Poyraz'ı sudan çıkaramadı. Yardıma koşan hemşire vakuma ayağını sokarak çekim gücünü azaltınca çocuk havuzdan çıkarılabildi. Akabinde hemşire tarafından kalp masajı ve suni tenefüs yapılan çocuk ambulansla hastaneye kaldırılsa da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

10 yaşındaki Deniz Poyraz'ın dizine bile gelmeyen bir suda boğulduğunu belirten acılı anne Dila Karslı, “Oğlumu Cuma günü havuza götürdüm. Arkadaşlarıyla birlikte havuzda oynarken birden ses geldi. Havuza gittim oğlumun kafası su içinde sırt üstü çırpınıyordu onu çektim ama çıkartamadım. Bir hemşire de yardım etti ancak bir süre çıkartamadık. Daha sonra hemşire ayağını vakuma soktu onun sayesinde çıkardık. Daha sonra hastaneye kaldırıldı. Ancak kurtarılamadı. Hem çocukların havuza girdiği saatte vakum çalışıyor hem de vakum kapağı kırıkmış bu nedenle havuz sorumlularından şikayetçiyim. Tek çocuğumdu. Babası da Cezayir'de çalışıyordu” dedi.

10 Yaşındaki Çocuk 30 Santimetrelik Havuzda Vakumun Çekmesi Sonucu Boğuldu