10 Yıl Önce Boşanmışlardı: Eski Eşine Karaciğer Donörü Oldu

TAKİP ET

Bahar Azak, 10 yıl önce boşandığı eski eşi Can Şay'a karaciğer donörü oldu. Nakil olmaması halinde Can Şay'ın sayılı günleri kaldığı ancak ameliyatla birlikte yeni bir hayata başladığı belirtiliyor.

İzmir'de yaşayan Can Şay, geçtiğimiz nisan ayında karın şişliği şikayetiyle hastaneye başvurdu. Karaciğer yetmezliği ve karaciğer kanseri tanısı konulan Can Şay, karaciğer nakli için Kent Hastanesi'ne başvurdu.

Tek oğlu Alpay'ın annesi olan 10 yıl önce boşandığı eski eşi Bahar Azak, Can Şay'a gönüllü verici olunca yapılan testlerde, Azak'ın karaciğerinin uyumlu olduğu tespit edildi.

"Nakil Olmasa Günler İçinde Kaybedilmesi Söz Konusuydu"

Halk TV'nin haberine göre ameliyatın ardından konuşan İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, "Karaciğer nakli olmasa günler, haftalar içinde kaybedilmesi söz konusuydu. Kadavra organ sıkıntısı göze alındığında canlı vericiden zamanında nakil olmasa yaşam şansını kaybedecekti. Bu şartlarda nakil oldu. Hem verici olan eski eşinin hem de kendisinin sağlık durumu iyi. Hasta artık kontrol programımızda" dedi.

"Boşandık Ama Düşman Olmadık"

Eski eşi Can Şay hastaneye yatırıldığında durumunun çok ağır olduğunu anlatan Bahar Azak ise "Biz 10 yıl önce boşandık ama düşman kardeş olmadık. Rahatsızlığını en başından beri biliyordum ve hiç düşünmeden donör olacağımı söyledim. Vermesem… kafasına silah dayasam aynı şey. İnsan hayatı o kadar ucuz değil, çocuk olsun, tanımasam da veririm. Can, ayrılmış olsak da hayatımın bir parçası.

"Doktorlar Çok Umutsuzdu"

Zor olan biz ameliyattayken çocuğumuz yalnızdı. Süreç beklediğimden daha iyi geçti. Çabuk toparladım, şanslıydık. Daha zor süreçler bekliyorduk. Can'ın durumu çok ağırdı. Doktorlar çok umutsuzdu, ben bir umut varsa bile hazır olduğumu söyledim. Açıkçası Can'ın yoğun bakımdan çıkmasını bile beklemiyordum. Emeğimin boşa gitmediğini görmek çok güzel. Çok umutsuzlukla girdik, çok mutlulukla çıktık" ifadelerini kullandı.

"Bugün Hayattayim, Bahar Sayesinde"

Kent Hastanesi'ne kanamalı halde yatırıldığını ve hastaneye yattığı 2 Eylül günü annesi Serpil Derici'yi kaybettiğini, ancak annesinin cenazesine dahi katılamadığını anlatan Can Şay ise "Annemi kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken kan kusuyordum. Ağırlaşmıştım. Doktorlar durumumdan hiç umutlu değildi. Kadavra bekleme gibi bir zamanım yoktu. Nakil dendiğinde Bahar 'Veririm' dedi. Başka donör de yoktu. Uygun çıkması bir mucize. Bugün hayattayım. Bahar sayesinde. Teşekküre kelimeler yetmiyor. Kelimeler kifayetsiz" dedi.

10 yıl önce boşanmışlardı eski eşine karaciğer donörü oldu