10 Yılda 3 Binden Fazla Polis İstifa Etti: Neredeyse Her Gün Bir Polis Memuru

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ali Mahir Başarır'ın yazılı soru önergesine yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın yazılı soru önergesine yazılı olarak cevap verdi. Cevabı değerlendiren Başarır, son 10 yılda 3 bin 109 polis memurunun istifa etmiş olmasının, polislerin çok zor şartlar altında çalıştıklarının açık bir göstergesi olduğunu söyledi. 

10 yılda 3 bin 109 polis memurunun istifasının "neredeyse her gün bir polis memurunun istifası" anlamına geldiğini belirten Başarır, "İktidarın polis memurlarına, öğretmenlere, sağlık çalışanlarına verdikleri sözü yerine getirmemesinin de bu istifalarda önemli bir yeri vardır" diye konuştu.

"'Polis İntiharları Araştırılsın' Önergemiz AKP ve MHP'liler Tarafından Reddedildi"

Polislerin intihar vakalarının giderek arttığını belirten Başarır, "Artan polis intiharlarının araştırılması için verdiğimiz araştırma önergesi ne yazık ki AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Böyle bir durumun araştırılmasına engel olmak ya da intihar eden kaç polis memuru olduğu bilgilerini gizlemek anlaşılır gibi değil. Biz, sorunlar çözülsün istiyoruz ancak mevcut siyasi iktidar sorun çözmek yerine sorun üreten bir hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"Bakanlar Soru Önergelerimizi Yanıtlamaktan Kaçınıyor"

Kaç polis memurunun intihar ettiğine ve kaç polisin mobbinge maruz kaldığına ilişkin sorularının cevapsız bırakıldığını belirten Ali Mahir Başarır, "Elimizde nadir kalan denetleme mekanizmalarından biri de yazılı soru önergeleri. Bizler milletvekilleri olarak bu soruları millet adına, halk adına soruyoruz. Ancak yazılı soru önergelerimizin birçoğu yanıtsız bırakılmakla beraber birçoğuna da ilgili bakanlar alakasız yanıtlar vermektedir. Sorularımız çok net anlaşılır olmasına rağmen ilgili bakanlar önergelerimizi yanıtlamaktan kaçınmaktadırlar" dedi.

ali mahir başarır polis intiharları istifa etti neredeyse her gün bir memuru süleyman soylu içişleri bakanı