10 Yıldır AKP Yönetiminde Olan Kaş Belediyesi CHP'ye Geçti: 400 Milyon Borç Var, 418 Mevcut Personelin Nerede Olduğu Belli Değil

TAKİP ET

Antalya Kaş'ta belediye başkanlığına seçilen CHP'li Erol Demirhan, 10 yıldır AK Partili başkanın yönettiği belediyenin 400 milyon borcu bulunduğunu, kasanın da tamtakır olduğunu belirtti.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde 10 yıldır AKP’nin yönetiminde olan Kaş Belediyesi’ni CHP’nin adayı Erol Demirhan kazandı. Oyların yüzde 53.59’unu alarak seçimi kazanan Demirhan’ın rakibi olan AKP’nin adayı ve önceki dönem Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise yüzde 42.31 oy aldı.

Geçmişte Ova beldesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapan Demirhan, dün yapılan Kaş Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında belediyenin borç batağına saplandığını, müteahhitlerin kapıda beklediğini duyurdu. Kaş Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 957 milyon, 2024 yılı bütçesi de 1 milyar 270 milyon TL olarak açıklanmıştı.

Yeni seçilen Meclis üyelerinin görev dağılımının da yapıldığı Meclis toplantısında belediyenin idari personeli yeni yönetime mevcut bütçe ve yapılan projelerin sunumunu yaparak bilgilendirdi.

'Belediyenin 400 Milyon Borcu Var'

Sunumların ardından konuşan yeni Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, “Arkadaşlar burada her şey güllük gülistanlık değil. Ortada bir şey yok, 400 milyon borç var bırakılıp gidilen. Çiçeğe verilmiş, böceğe verilmiş, ekmeğe verilmiş pastaya verilmiş böreğe verilmiş. Ses düzeni kurulmuş 250 milyon, ses düzeni kurulmuş 150 milyon. Para nereden bulunduysa dağıtılmış da dağıtılmış. Burada ödenecek 400 milyon borç var” dedi. 

 

 

akp kaş antalya chpli