100 Yıllık Türbenin İçi Boş Çıktı

TAKİP ET

Çorum'da 100 yıllık Safar Dede türbesi, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldı. Yapılan kazıda türbenin içinin boş olduğu ortaya çıktı.

Çorum'da Yavruturna Mahallesi'nde bulunan 100 yıllık ''Garip Dede'' türbesi, yol çalışması nedeniyle kaldırıldı.

Gazi Caddesi'ni Kıbrıs Caddesi'ne bağlamak için yapılması planlanan yol nedeniyle; Çorum Müftülüğü'nden alınan onayın ardından belediye ekiplerince kazı yapılarak, türbenin yeri değiştirildi. Kazı sırasında kalıntıya rastlanılmaması sonucunda araştırma yapıldıktan sonra türbenin içinin boş olduğu anlaşıldı.

Garip Dede türbesinin boş çıkmasının ardından 50 metre uzaklıktaki ''Safar Dede'' türbesi için de inceleme başlatıldı. Belediye ekiplerince yapılan kazıda Safar Dede türbesindeki mezarın da boş olduğu ortaya çıktı.

Aralarında 50 metre bulunan iki türbenin de boş çıkması vatandaşı şaşkınlığa uğrattı. 

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, içi boş çıkan türbelerde hiçbir bulguya ulaşılamadığını söyleyerek, "İtinalı bir şekilde kazı yapıldı. Her iki türbede de kemik kalıntıları bulunamadı. Daha önce yol yapım çalışması nedeniyle Garip Dede olarak bilinen türbeyi kaldırmıştık ve içi boş çıkmıştı. Bugün de Safar Dede olarak bilinen türbeyi kaldırdık onun içi de boş çıktı. Belediye ekipleri, imam ve diğer yetkililerle birlikte kazı çalışmalarını takip ettik. Ekipler 3 metre aşağıya inerek kemik kalıntıları aradı ve hiçbir ize rastlanmadı"' dedi.

''Kemik bulunamadı diye adını yaşatmayacak değiliz'' diyen muhtar, ''Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Hasan Tuluk hocamızla beraber hemen yanındaki alana bir şehir çeşmesi ve dedelerimizin isimlerini yazarak adlarını yaşatacağız. Hatta bu sokağın adı da Garip Dede Sokağı olacak" diye ekledi.

çorum türbe boş 100 yıllık yavruturna