100.9 Milyon TL'lik Millet Bahçesi

TAKİP ET

AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi 100.9 milyon TL'ye millet bahçesi yapıyor.

Vatandaş ay sonunu nasıl getireceğini düşünürken AKP’li Kayseri Belediyesi 100.9 milyon TL’ye millet bahçesi yapıyor. Yapının içinde 16.2 milyon TL’ye mutfak sanatları merkezi, 6.6 milyon TL’ye de yeme içme mekanları da yapılacak.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 6 Ağustos'ta gerçekleştirdiği ihaleyle millet bahçesi içerisine Mutfak Sanatları Merkezi yaptıracağını ilan etti.

İlk olarak Mutfak Sanatları Merkezi için 3 Eylül'de 16 milyon 238 bin TL'lik sözleşme imzalandı. Akabinde belediye millet bahçesi içerisine yeme içme mekanları kurmak için 1 Eylül tarihinde 6 milyon 648 bin TL'lik sözleşme imzaladı. Böylelikle Mutfak Sanatları Merkezi ve yeme içme mekanlarının toplam maliyeti 22 milyon 886 bin TL'ye ulaştı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri mutfak kültürünün çeşitli yönleriyle tüm dünyaya tanıtabilmek amacıyla millet bahçesi içerisine Mutfak Sanatları Merkezi yaptıklarını söyledi. Büyükkılıç, “Sucuğundan pastırmasına, mantısından Develi Cıvıklısı'na kadar yüzlerce lezzete sahibiz. Tüm lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Millet Bahçesi Mutfak Sanatları Merkezi Kayseri Memduh Büyükkılıç