102 Filistinli Üniversite Öğrencisi Eğitimine Türkiye'de Devam Edecek

TAKİP ET

102 Filistinli öğrenci Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'ye getirildi. Filistinli öğrenciler, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) ve AFAD İstanbul İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemekte toplandı. 102 öğrencinin yarım kalan üniversite eğitimlerine Türkiye'de devam etmesi amaçlanıyor.

102 Filistinli öğrenci Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’ye getirildi. Filistinli öğrenciler, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) ve AFAD İstanbul İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemekte toplandı. 102 öğrencinin yarım kalan üniversite eğitimlerine Türkiye'de devam etmesi amaçlanıyor.

Programa TOGEMDER İcra Kurulu Başkanı Avukat Belma Sekmen, AFAD İstanbul İl Müdürü Ercan Akar, Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahmoud Madhoun, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Milletvekili Tuba Durgut, AK Parti 24. Dönem İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Ekmekçi, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nergiz Dağoğlu ve TOGEMDER Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. 


Program, Pençe-Kilit harekatında şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Filistinli öğrencilerin yarım kalan üniversite eğitimlerini Türkiye'de sürdürmeleri amaçlanıyor. (DHA)

filistin üniversite öğrencisi türkiyeye getirildi dışişleri bakanlığı