108 Kaçak Göçmen Edirne Sınırında Kurtarıldı: Yanlarında Ceset Bulundu

TAKİP ET

Türk ordusu, Edirne sınırında 108 kaçak göçmeni kurtardı. Göçmenlerin yanında bir ceset bulunduğu, günlerdir aç ve susuz oldukları öğrenildi. Göçmenlerin Yunan birimleri tarafından yakalanarak günlerce aç ve susuz bırakıldıkları, paraları alınarak sınıra bırakıldıkları belirtiliyor.

Edirne sınırında görev yapan Türk askerleri, 108 kaçak göçmenle karşılaştı. Yanlarında 1 erkek cesedi bulunan göçmenlerin Yunanistan devleti tarafından 4 gün boyunca aç ve susuz bırakılarak para ve değerli eşyaları alındıktan sonra sınıra bırakıldıkları öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Edirne sınırında devriye göreve yapan Mehmetçiklerimiz, 12 Ağustos'ta aralarında bir erkek cesedinin de bulunduğu 108 düzensiz göçmene ulaştı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrollerinin yapılması için hastaneye sevk edilirken hayatını kaybeden göçmenin naaşı ise otopsi işlemleri için Edirne Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi" ifadelerine yer verildi.

Yunan Askerleri Öldürmüş

Kaçak göçmenlerin durumlarını Türk askerlerine anlattıkları belirtilerek "Ölen kişinin, Yunan askerlerinin darbesi sonucu kafasını yere çarparak hayatını kaybettiği belirlendi. Göçmenler 4 gün boyunca aç ve susuz bırakıldıklarını, paralarına, telefonlarına ve yanlarındaki her şeye el konulduğunu, sınır dışı edilmeye zorlandıkları esnada kötü muameleyi maruz kaldıklarını anlattı. Yakalandıkları günden itibaren hapishanede tutulduklarını söyleyen göçmenler, Yunan birliklerinin elinde aynı durumda yüzlerce kişinin halen yaşam mücadelesi verdiğini belirtti" denildi.

108 kaçak göçmen edirne sınırında kurtarıldı yanlarında ceset bulundu