11 Büyükşehir Belediye Başkanından İstanbul Sözleşmesi Açıklaması

TAKİP ET

CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, bir araya geldikleri buluşmanın ardından yaptıkları yazılı açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararından dönülmesi gerektiğini belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı bir araya geldi. Toplantıya katılan isimler; Ekrem İmamoğlu (İstanbul), Başkanı Mansur Yavaş (Ankara), Tunç Soyer (İzmir), Zeydan Karalar (Adana), Yılmaz Büyükerşen (Eskişehir), Özlem Çerçioğlu (Aydın), Osman Gürün (Muğla), Vahap Seçer (Mersin), Kadir Albayrak (Tekirdağ) ve Lütfü Savaş (Hatay), Muhittin Böcek (Antalya) şeklinde oldu.

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, dördüncü kez yüz yüze gerçekleştirdikleri buluşmanın ardından yaptıkları yazılı açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararından dönülmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamada “Dün çok karanlık bir güne uyandık. Kadına şiddet olaylarının bu denli arttığı bir ortamda akıl almaz bir kararla karşılaştık. Şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması ve şiddet uygulayanların adalete teslim edilmesi, İstanbul Sözleşmesinin temel hedefiydi. Kaldırılma kararı insan haklarına indirilen ağır bir darbedir. Bu hatadan hızla dönülmesini talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Başkanların, toplantının ardından yaptığı ortak açıklamada "Toplantımızda, yaklaşık bir yıldır bir numaralı gündem maddesi pandemiyi; olumsuz etkilediği sektörlerden biri olan turizmi ve hayati bir konumuz depremi, uzman isimlerle ele aldık" denildi.

Hükumetin belediyelerin görev ve yetkilerini kısıtlama amacıyla her gün yeni kararlar aldığını ifade eden CHP'li başkanlar, "Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışan belediyelerimizi engellemekten başka hiçbir mantığı olmayan yeni kurallar koyma, yeni kanunlar çıkarma uygulamasına son verilmelidir" açıklamasını yaptı.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 11 Eylül 2019’da yaptıkları toplantıda konuşulan konularla ilgili 557 gündür hiçbir adım atılmadığını söyleyen belediye başkanları "11 büyükşehir belediyemiz daha kötü uygulamalara maruz bırakılmaya devam etmektedir" şeklinde konuştu.

chp'li belediye başkanları açıklama muğla büyükşehir belediyesi ortak istanbul sözleşmesi tepki karar dönülmelidir ekrem imamoğlu tunç soyer mansur yavaş