11 Yaşındaki Çocuk Gölde Boğuldu

TAKİP ET

11 yaşındaki Muhammet Taha Altay, ailesiyle pikniğe gittiği sırada girdiği Tortum Gölü'nde boğuldu.

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan Altay ailesi Tortum Gölü kenarına piknik yapmaya gitti. Ailesi piknik yaptığı sırada serinlemek için göle giden 11 yaşındaki Muhammet Taha Altay bir süre sonra gözden kayboldu. Küçük çocuğun gözden kaybolduğunu gören aile bireyleri çığlık atarak yardım istemeye başladı. O sırada çevrede bulunan Okan Çelik (20) göle atlayarak Muhammet'i aramaya başladı. 15 dakika sonra Muhammet'i bulan Çelik, küçük çocuğu sudan çıkardı. 

Çevrede bulunan kişiler tarafından kalp masajı yapılan Muhammet, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Uzundere Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 15 dakika boyunca suyun altında kalan Muhammet doktorların tüm çabasına rağmen kutarılamadı. 

Toprağa Verildi

Muhammet Taha Altay'ın cenazesi, Abdurrahman Gazi Mezarlığında toprağa verildi. Küçük çocuğu sudan çıkaran Okan Çelik'in amcası Onur Çelik, “Öğlen saat 14.00 sıralarında bir çocuk göle girdi. Annesinin bağırmasıyla olayı gören yeğenim Okan Çelik göle atlayarak çocuğu sudan çıkardı. Ancak yeğenim yanına varıncaya kadar çocuk yaklaşık 15 dakika suyun içinde kaldı. Bir tane motorlu teknemiz var o da olay sırasında burada değildi. Bir zodyak botumuz olsaydı belki de çocuk yaşıyor olacaktı. Uzundere olarak, Jandarma Arama Kurtarma Timi olarak, herhangi bir olayda, kazada, olay yerine yetişebilmemiz için bir bota ihtiyacımız var, buraya bir bot istiyoruz” dedi. 

 

 

muhammet taha altay erzurum tortum gölü boğuldu