11 Yaşındaki Torununu İstismar Eden Dede 6 Yıl 3 Ay Hapse Mahkum Edildi

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl Zonguldak'ta gelininin ilk eşinden çocuğu olan 11 yaşındaki E.A.'ya cinsel istismarda bulunan Ç.Y.'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Geçtiğimiz yıl Zonguldak'ta yaşanan olayda E.Y., ilk eşinden kızı olan 11 yaşındaki E.A.'yı cinsel olarak istismar ettiği iddiasıyla kayınpederi Ç.Y. hakkında suç duyurusu yapmıştı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrasında Ç.Y. hakkında "çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı cinsel taciz" suçlarından dava açıldı. Zonguldan 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gördüğü davanın bir önce duruşmasında tutuklanan Ç.Y., bir üst mahkemeye yaptığı itirazla tahliye edilmiş, yargılanmasına tutuksuz olarak devam edilmesine karar verilmişti.

Davanın bugün görülen ve sanık Ç.Y. ile 11 yaşındaki E.A.'nın annesinin hazır bulunduğu karar duruşmasında sanık Ç.Y. hakkındaki iddiaları yalanladı.

Mahkeme ise Ç.Y.'ye "çocuğa karşı cinsel istismar suçunu sadece 'sarkıntılık seviyesinde' işlediği gerekçesiyle" 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Cinsel taciz suçundan dolayı verilen 12 ay 15 gün hapis cezasının ise hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

11 Yaşındaki Torununu İstismar Eden Dede 6 Yıl 3 Ay Hapse Mahkum Edildi