11.5 Milyar TL Bütçeli Diyanet'ten Yağmur Duasına Davet

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, 11 Aralık tarihli Cuma namazı için yayımlanan hutbe ile Müslümanları yağmur duasına davet edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 11 Aralık günü kılınacak Cuma namazı için yayımlanan hutbede Müslümanlar, yağmur duasına davet ediliyor. Hutbede yer alan ilgili ifadeler şöyle:

"Bildiğiniz gibi, son zamanların en kurak yılını yaşadığımız bu günlerde ülkemizde suya ve yağmura ihtiyaç duyulmaktadır. Siz kıymetli cemaatimizi, Cuma namazının farzından sonra yapacağımız yağmur duasına katılmaya davet ediyorum."

Hatırlatma

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 Yılı Bütçesi, bir önceki yıla göre 1.1 milyar TL artırılarak 11.5 milyar TL olarak belirlenmişti. Başkanlık için 2021 yılında 12.3 milyar TL ve 2022 yılında 13.1 milyar TL ödenek ayrılması öngörülüyor.

Bu ödeneklerle birçok Bakanlığın bütçesini geride bırakan Diyanet'in daha fazla gelire sahip olduğu Bakanlıklar arasında iklim krizi ile mücadelede rol alabilecek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da bulunuyor.

yağmur duası çağrısı cuma namazı diyanet işleri başkanlığı kuraklık