''12 Nisan Tecavüz Günü'' Rezaletine EGM'den Açıklama

TAKİP ET

EGM, ''12 Nisan uluslararası tecavüz günü'' etiketiyle paylaşılan tweetler hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

Sosyal medyada 'mizah' amaçlı olduğu iddia edilerek 12 Nisan'ı 'Uluslararası tecavüz günü' ilan eden kişiler gördükleri kadınlara saldırarak tecavüz edecekleri yönünde paylaşımlar yaptı. ''Gördüğümüz her kadına saldıracağız, kan akıtacağız ve tecavüz edeceğiz'' gibi ifadelere yer verilen paylaşımlar sosyal medyanın gündemine oturdu.

       

 

Soruşturma Başlatıldı

Her geçen gün onlarca kadının öldürüldüğü veya şiddete maruz kaldığı Türkiye'de kadın cinayetlerini 'mizah' malzemesi yaparak eğlendiğini düşünen birkaç sefil insanın bir araya gelerek yaptığı paylaşımları gündeme taşıyan kadınların tepkisinin ardından EGM açıklama yaptı. 

EGM'den yapılan açıklamada ''Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir.

12.04.2021 tarihinde sosyal medya platformları üzerinden #12Nisan etiketi adı altında paylaşımlar yapılmaktadır. Bu paylaşımlar içerikleri itibariyle sosyal medya terörüdür. Bu tür paylaşımlara asla müsaade edilmeyecektir. Bu etiket adı altında suç işleyen hesaplar tespit edilerek gerekli soruşturmalar başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' ifadeleri kullanıldı.

 

12 nisan tecavüz günü egm açıklama twitter mizah