12 Ülkeden Myanmar Ordusuna Ortak Kınama

TAKİP ET

12 ülkenin savunma bakanları, Myanmar cuntasına şiddete son verme çağrısında bulundu.

12 ülkenin savunma bakanları, ortak bir açıklama yayımlayarak Myanmar ordusuna şiddete son verme ve kaybettiği güvenilirliği yeniden kazanma çağrısında bulundu.

Aralarında İngiltere, ABD ve Almanya'nın da bulunduğu 12 ülkenin savunma bakanları ortak bir açıklama yaparak Myanmar'da ordunun göstericilere karşı ölümcül eylemlerini kınadıklarını açıkladı.

Myanmar ordusuna ortak kınama metni yayımlayan 12 ülke; ABD, Avustralya, Kanada, Almanya, Yunanistan, İtalya, Japonya, Danimarka, Hollanda, Yeni Zelanda, Güney Kore ve İngiltere.

Cumartesi günü gerçekleştirilen darbe karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin gerçek mermilerle müdahale ettiği ve 100'ün üzerinde silahsız protestocunun yaşamını yitirdiği kaydedilmişti. Myanmar'da, ordunun darbeyle yönetime el koyduğu 1 Şubat'tan bugüne protestolar sürerken, söz konusu protestolarda 400'den fazla kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

myanmar darbe kınama ortak metin yazı yayımlandı 12 ülke savunma bakanları abd ingiltere almanya kanada yunanistan italya japonya danimarka hollanda yeni zelanda güney kore avusturalya darbe cunta rejim