12 Yaşında Bir Çocuk Okulunda Hayatını Kaybetti: Suriyeli Öğrenci Boğazını Sıktı İddiası

TAKİP ET

12 yaşındaki Samet Gül, İstanbul Küçükçekmece'deki okulunda öğle arasında hayatını kaybetti. Okulun bahçesinde fenalaşarak hayatını kaybeden çocuğun Suriyeli bir öğrencinin saldırısına uğradığı, boğazının sıkıldığı iddia edildi. Polis, çocuğun üzerinde herhangi bir darp izine rastlanmadığını bildirirken aile iddiaların araştırılması için şikayetçi oldu.

Geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul Küçükçekmece Halkalı'daki Güneş Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, iddiaya göre öğle tatili sırasında okulun bahçesinde duran ortaokul 2. sınıf öğrencisi Samet Gül (12) fenalaştı.

Yere yığılan öğrenci, ilk müdahaleyi yapan öğretmenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Samet Gül, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Okula gelen Samet'in annesi Sevdet Gül sinir krizi geçirdi.

Otopsinin ardından Samet Gül'ün cenazesi Başakşehir Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Bir Grupla Kavga Etmiş"

Anne Sevdet Gül ve dayı Cüneyt Gül, Samet Gül'ün ölmeden önce yaşıtlarından bir grupla kavga ettiğini iddia ederek bu iddiaların araştırılması için şikayetçi oldu. Polis ekiplerinin ve savcılığın incelemesinde herhangi bir kavga ya da darp izine rastlanmadığı belirtiliyor.

 

"Ben Sabah Samet'imi Okula Sağlam Gönderdim"

Gözyaşları içinde konuşan acılı anne Sevdet Gül, "Ben sabah Samet'imi kardeşi ile beraber okula sağlam gönderdim. Okuldan saat 12'yi 45 geçe oğlumun ölüm haberi geldi. Aradılar, 'oğlun okulda bayılmış' dediler. Ben gittim bahçede öğretmenler beni görünce paniklediler. Ama ben çocuğumu göremedim ama uzaktan gördüm. Hırkasından tanıdım çocuğum, baygın bir şekildeydi, ambulansla beraber içeri girdik. Kim yapmış, kim sebep olmuş? Kasten olmamıştır, kimse kimsenin canını kasten acıtmaz. Hocaların da evlatları vardır" dedi.

"Bir Grup Öğrencinin Dövdüğünü, Tartakladığını, Boğazını Sıktığını, İteklediğini ve Kafasını Çarptığını Söylediler"

Samet'in arkadaşlarıyla konuştuklarını belirten dayı Cüneyt Gül ise "Samet'in arkadaşlarının verdiği bilgiye göre, bir grup öğrencinin dövdüğünü, tartakladığını, boğazını sıktığını, iteklediğini ve kafasını çarptığını söylediler. Bunun da araştırılması lazım. Savcılığımızın bunun üzerinde duracağına inancım tam. Emniyet birimlerimiz bu konuda çalışıyorlar, bize bu konuda güvenceyi verdiler, devletimize ve adaletimize güveniyoruz. Sonuna kadar olayın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

"Boğazını Sıkıp Kafasını Çarptığını Söylediler"

Kendilerine teşhis esnasında bir darp izine rastlandığının söylenmediğini belirten dayı Gül, "Ancak boğazını sıkıp kafasını çarptığını söylediler. Doktorlar bize bu konuda bilgi vermedi. Teşhis için çocuğu gördüğümde, çünkü ben teşhise girdim. Ben o sıra yüzünde bir şey görmedim. Zaten adli tıpa gitti, orada sonuçlar incelenecek, örtbas edilmesini istemiyoruz, her şekilde açığa çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

12 yaşında bir çocuk okulunda hayatını kaybetti suriyeli öğrenci saldırdı iddiası samet gül istanbul küçükçekmece güneş ortaokulu