12 Yaşındaki Erkek Öğrencinin İstismar Edildiği Tarikat Yurdu Tekrar Açıldı

TAKİP ET

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü, "Bize gelen talimatlar doğrultusunda açılması gerekiyordu açılmıştır.' dedi.

Denizli’de 12 yaşında bir erkek öğrencinin istismara uğramasından sonra kapatılan Süleymancılar yurdunun sessiz sedasız isim değiştirerek yeniden açıldığı ortaya çıktı.

Tele1'in haberine göre Denizli’nin Çivril ilçesinin Akpınar mahallesinde bulunan Süleymancılar tarikatına ait Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu’nda 2019 yılında 12 yaşındaki bir öğrenci belletmen Emre T. tarafından defalarca istismar edilmişti.

Olayın ardından Emre T. gözaltına alınırken, yurt müdürü Murat Ç. hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

Çocuğun okuduğu okul yönetiminin savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla savcılık, soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında, Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) Cumhuriyet Savcısı, psikolog ve avukat eşliğinde çocuğun ifadesine başvurmuştu.

M.S., Denizli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştı.

İstismar iddiasıyla ilgili Valilik açıklamasında, “Denizli’nin Çivril İlçesinde özel bir yurtta kalan 12 yaşındaki erkek öğrenciye, yurdun belletmeni tarafından cinsel istismar edildiği yönündeki haberlere ilişkin olarak kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerde yer alan olay ile ilgili başlatılan ‘Çocuğun cinsel istismarı’ soruşturmasında mağdur çocuk M.S., Denizli Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edilmiştir. İddia edilen konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir” denilmişti.


Mühürlenen Yurt Yeniden Açıldı


Başlatılan soruşturma kapsamında Süleymancılara ait tarikat yurdunun kapatılmasına karar verilmiş, yurt mühürlenmişti.

Mühürleme işleminin ardından yurdun bir süre sonra yeniden açıldığı ortaya çıktı. 

Tele1'in konuştuğu Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin, yurdun her şeyinin değiştiğini ve sürekli denetlendiğini söyledi. Keskin, skandal bir beyanda bulunarak konuyla ilgili soruştumanın sonuçlanıp sonuçlanmadığını ifade etti.


"Üst Makamlardan Açılması İçin Emir Geldi"


Keskin'in yurdun açılmasıyla ilgili söyledikleri ise Türk çocuklarının kimlere emanet olduğunu sorgulattı. Keskin, "Bize gelen talimatlar doğrultusunda açılması gerekiyordu açılmıştır. Emir doğrultusunda açıldı. Biz kendi kafamıza göre açmıyoruz. Üst makamlardan açılması için emir geldi." dedi.

Keskin, ayrıca yurtları denetlemelerine rağmen cemaat yurdu olup olmadığını bilmediğini iddia etti. Keskin "Cemaat yurdu olduğunu nereden bileyim? Yurtları biz denetliyoruz, eksiklikleri varsa cezai işlem uyguluyoruz, ama ben nereden bileyim şimdi nereye bağlı olup olmadığını." ifadelerini kullandı.

 

çocuk istismarı süleymancı yurdu tarikat yurdu süleymancılar denizli çivril ibrahim keskin