120 Boşnak Sivili Katleden Hırvat Savaş Suçlusu: 'Elimde Olsa Tekrar Yapardım'

TAKİP ET

1993'teki Ahmiçi katliamında 11'i çocuk 120 Boşnak sivilin öldürülmesinden sorumlu olan hükümlü Bosnalı-Hırvat savaş suçlusu Dario Kordić, elinde olsa bunu tekrar yapacağını ve yirmi beş yıllık cezanın her saniyesine değdiğini söyledi.

1993'teki Ahmiçi katliamından ve 11'i çocuk 120 Boşnak sivilin öldürülmesinden sorumlu olan hükümlü Bosnalı-Hırvat savaş suçlusu Dario Kordić, elinde olsa bunu tekrar yapacağını ve yirmi beş yıllık cezanın her saniyesine değdiğini söyledi.

 

Dario Kordić, Bosna'da Ahmiçi Köyü'ndeki Boşnakları katlatmekten 25 yıl hapis cezasına çarptırılmış Hırvat Savunma Konseyi komutanlarından biriydi.

16 Nisan 1993'te Konsey bünyesindeki birliklerle 120 Boşnak sivili katletmişti. Eski Yugoslavya'da işlenen suçlar için kurulan Uluslararası Ceza Mahkemesi, 17 Aralık 2004'te yayınladığı kararda, Kordić'in Ahmiçi Köyü'ne yapılan saldırıyı planladığını ifade etti.

Ahmiçi'de katledilenlerin en küçüğü üç aylık bir bebek ve en büyüğü ise 81 yaşındaki bir yaşlı kadındı. Katledilenlerden otuz kişinin naaşları ise hiç buluamadı.

ahmiçi ahmiçi katliamı dario kordic hırvat savunma konseyi uluslararası ceza mahkemesi