1200 Vatandaşın Hayatını Kaybettiği Hatay'daki 600 Evler Sitesi'nin Yapı Denetim Sorumlusu Tutuklandı

TAKİP ET

Hatay'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılan ve 1200'e yakın kişinin hayatını kaybettiği 600 Evler Sitesi'nin yapı denetim sorumlularından biri olan Cihat Ateş, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden en çok etkilenen yer Hatay’ın Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi’nde bulunan “600 Evler Sitesi” oldu. Site, 5 kattan oluşan ve toplam 58 bloğun tamamının yıkıldığı bir konut kooperatifiydi. Depremde site sakinlerinin yaklaşık 1200’ü hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı.

Yapı denetim sorumlusu yakalandı

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, depremde yıkılan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili kusurları tespit edilenlere yönelik soruşturmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, 600 Evler Sitesi’nin yapı denetim sorumlularından Cihat Ateş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ateş, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma devam ediyor

Başsavcılık, depremde yıkılan diğer binaların da yapı denetim sorumlularını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Depremde yıkılan binaların yapımında kullanılan malzemelerin de incelendiği belirtildi. Soruşturma kapsamında daha önce de bazı müteahhit ve mühendisler gözaltına alınmıştı.

(DHA)

yapı denetim Cihat Ateş 6 şubat deprem depremzede 600 evler hatay