'128 Milyar Dolar' Manisi Okuyan Davulcuya Benzetilen Gence İdari Para Cezası

TAKİP ET

Üniversite öğrencisi bir gence '128 milyar dolar nerede' manisi okuyan Ramazan davulcusuna benzetilerek idari para cezası uygulandı.

Son reform paketi ile hukukta çağ atlayan Türkiye, vatandaşlarını şaşırtmaya devam ediyor. Daha önce koronavirüsle mücadele kapsamında '128 milyar dolar nerede' sorusunu soran pankartları yasaklayan hükumet, bu soruyu soranları değil, soruyu soranlara benzeyenleri bile cezalandırmaya başladı.

Cumhuriyet gazetesinden Tuğba Özer'in haberine göre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi ve CHP üyesi Emre Tiftik, Kastamonu'da '128 milyar dolar nerede' manisi okuyan davulcuya benzetilerek idari para cezasına çarptırıldı. Sırtı dönük bir şekilde davul çalan ve bu anların kaydedildiği videoyla sosyal medyanın gündemine damgasını vuran davulcuya benzeyen Tiftik'in ödemesi gereken ceza; sokağa çıkma yasağını ihlal etme suçundan 900, kabahatler kanunu kapsamında ise 204 TL olmak üzere toplamda bin 114 TL.

Herkesin Paylaştığı Görüntüleri Paylaşması Delil Kabul Edildi

Uzun zamandır 'sosyal medya adaletinden' şikayetçi olan hükumetin son uygulamasının delilleri ise akıllara durgunluk verdi. Tebligattaki deliller “Olay günü tutanak tutulmuş olması”, “Videodaki davulcuya benzediği” ve “Sosyal medyada davulcu hakkında paylaşımda bulunması”.

Mağdur genç, yaşananları "Genç bir hukukçu adayı olarak ülkem adına çok üzüldüm. Bugün, yarın ve daima hukuksuzluklara karşı mücadele edecek, üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğünü savunacağım" sözleriyle değerlendirdi. Öte yandan Tiftik, akıl almaz cezaya itiraz edeceğini de sözlerine ekledi.

emre tiftik 128 milyar dolar nerede mani ramazan davulcusu idari para cezası hukuk reformu