128 Milyar Dolar Nerede? Hükümetten Gelen Çelişkili Cevaplar

TAKİP ET

Muhalefetin gündemde tuttuğu, Merkez Bankası'nın kaybolan 128 milyar dolarlık fonuna dair hükümetten çelişkili açıklamalar geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Mart günü parti grubu toplantısında yaptığı konuşmada, "Tutturmuşlar şu kadar para nerede? O kadar para hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası'nda" demiş, "Kılıçdaroğlu'nun sürekli sorup durduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır, bu sayede kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa peşinde olanların oyunlarını bozduk" ifadeleriyle 128 milyar doların salgın sürecinde kullanıldığını iddia etmişti.

Buna karşın Cumhurbaşkanı'nın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut böyle bir paranın zaten hiçbir zaman var olmadığını savunmuştu. Yiğit Bulut, "Yapılan spekülasyonlarda 128 milyar dolar satılmış deniyor. Ne zaman 128 milyar dolar rezerv vardı? Bana tarih söylesinler ya da istifa etsinler. Brüt rezerv ile net rezerv arasındaki farkı bilmeyenler yalan söylüyorlar ... Bunu nasıl bilerek çıkıp söylüyorsun? Yalan söylemesinler" ifadeleriyle muhalefetin yalan söylediğini iddia etmişti.

Çelişkili cevaplardan biri de AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. Dağ, AKP'li Cumhurbaşkanı'nın harcandığını, başdanışman Yiğit Bulut'un zaten hiç olmadığını iddia ettiği paranın kasada olduğunu iddia etti.

Genel Başkan Yardımcısı Canikli ise "özetleyelim" diyerek attığı 20 tweette "128 milyar dolar burada sizin aklınız nerede?" diyerek paranın nerde olduğunun belli olduğunu kendince anlatmaya "çalışmıştı".

128 Milyar Dolar Nerede Hükümetten Çelişkili Cevaplar