'128 Milyar Dolar Nerede' Tartışmaları Devam Ediyor: Erdoğan'dan Kaçamak Cevaplar

TAKİP ET

2019 yılından 2020 Kasım ayına kadar olan dönemde 128 milyar dolar rezervin 'buharlaştığına' ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

2019 yılından 2020 yılı Kasım ayına kadar olan dönemde 128 milyar dolarlık rezervin adeta 'buharlaştığını' gösteren verilerin ardından başlayan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. CHP'li Öztrak'ın "Kasada sizin dediğiniz gibi 128 milyar dolar yok, tam 42,5 milyar dolar açık var. Yola sağlam bastıysanız hesabını da verirsiniz. 2019’un başından damadın görevden ayrıldığı Kasım 2020’ye kadar satılan 128 milyar doların hesabını sormayacak mıyız" ifadelerini kullanarak yeniden gündeme getirdiği rezervler ile ilgili belirsizlik sürüyor.

Erdoğan'a 5 Soru Yöneltildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'a beş soru yöneltti. 

Öztrak, "AK Parti Genel Başkanı, bugün niye bu kadar sinirliydi, niye bu kadar esip gürledi anlamadık. Genel Başkanımız Merkez Bankası kasasından buharlaşan 128 milyar dolarla ilgili beş soru sordu. Bizde bu soruları hep tekrarladık. Birinci soru, bu satış hangi yöntemle yapıldı? İkinci soru, bu satış hangi tarihlerde yapıldı? Üçüncü soru, bu dolarlar, dövizler hangi kurdan satıldı, ne kadar satıldı? Dördüncü soru, bu ticaretin alıcıları kimlerdir?  Beşinci soru ise, bu satış işleminin altında kimlerin imzası vardır? Biz bu soruları Sayın Erdoğan, size millet adına soruyoruz. O buharlaşan 128 milyar dolar rezerv sizin şahsi döviziniz değil. O döviz rezervlerinde tüyü bitmedik yetimin hakkı var. Esnafımız bu rezervlerin ne kadarını gördü, çiftçimiz bunların ne kadarını gördü, emekliye ne kadarı gitti, memura ne kadarı gitti, işsizse ne kadarı gitti, çalışanlara ne kadarı gitti" şeklinde konuştu.

"Geçen Hafta Harcadık Dedin Şimdi Hazinede Diyorsun"

Konuya dahil olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Erdoğan'ın geçen haftaki açıklamalarına dikkat çekerek "Rezervleri geçen hafta salgında harcadık dedin, şimdi ise hazinede duruyor diyorsun. Sahi Sayın Erdoğan, 128 milyar dolar nerede" sorusunu sordu.

 

128 milyar dolar nerede berat albayrak erdoğan açıklama chp soru 5 soru rezerv döviz merkez bankası hazine harcandı hazinede kasa