128 Milyar Doların Hesabını Veremeyen İktidar, CHP'nin '128 Milyar Dolar Nerede?' Afişlerini Toplatıyor

TAKİP ET

CHP, ısrarla sorduğu kayıp 128 milyar dolar hakkında hükûmetten bilgi alamayınca çareyi afişler yaptırıp asmakla buldu. Fakat AKP iktidarı buna kayıtsız kalmayarak '128 Milyar Dolar Nerede?' afişlerini polis zoruyla toplatıyor.

CHP'nin ve diğer muhalefet partilerinin ısrarlı bir şekilde dile getirdiği kayıp 128 milyar dolar hakkında iktidar kanadından tatmin edici bir cevap alınamıyor. Merkez Bankası'nın kasasından "buhar olup uçan" 128 milyar doların peşini bırakmayan CHP, çareyi "128 Milyar Dolar Nerede?" afişleri yaptırarak panolara ve başkanlık binalarına asmakta buldu.

Ancak, AKP iktidarı bu duruma kayıtsız kalmadı ve "128 Milyar Dolar Nerede?" afişlerini polis zoruyla tek tek toplatmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Mudanya ilçesinde panolara asılan "128 Milyar Dolar Nerede?" afişlerinin "Cumhurbaşkanı'na hakaret" gerekçesiyle polis tarafından söktürülmesinin ardından başlayan afiş toplatma işlemleri hız kesmeden devam ediyor.

Bursa'nın ardından Aydın Söke ve Kuşadası'nda CHP il örgütünün astığı "128 Milyar Dolar Nerede?" afişlerinin toplatıldığı duyurulmuştu.

Mersin'de de Toplatıldı

Bu haberlerin ardından bir afiş sökülme haberi de 13 Nisan'da Mersin'den geldi. CHP Mersin İl Başkanlığı’nın hazırlattığı ve pek çok noktada reklam panolarına asılan '128 milyar dolar nerede?' afişleri, savcılığın sözlü talimatıyla beraber polis tarafından el konularak toplatıldı. Bu durumun ardından afiş CHP il binasına asıldı.

Öte yandan, Niğde'de CHP İl Başkanlığı binasına asılan afiş sebebiyle CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ifadeye çağrıldı. Afiş binadan polis zoruyla kaldırılırken, Adem, afişlerin toplatılmasının nedeninin savcılık tarafından "Külliyenin resmi olması" şeklinde açıklandığını aktardı.

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı Binasından da Söküldü

Gece yarısı emniyet güçleri eşliğinde CHP Bayrampaşa İlçe Binası'na gelen bir vinç yardımıyla binada asılı bulunan "128 Milyar Dolar Nerede?" afişi zorla söküldü.

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İlçe Başkanlığımıza astığımız '128 milyar dolar nerede?' pankartı emniyet tarafından söküldü.  Bu halkın her kuruşunun peşindeyiz. Hesap soracağız!" dendi.

chp 128 milyar dolar nerede afişler topatıldı söküldü kaldırıldı zorla polis eşlik ilçe binaları ilçe başkanlığı il başkanlığı mersin niğde bursa aydın bayrampaşa istanbul panolar billboardlar reklam panol