13 Milyar Bütçeyle Yetinemeyen Diyanet Ek Bütçe Talebinde Bulundu

TAKİP ET

Diyanet, kendilerine verilen bütçenin büyük bir kısmının personellere ayrıldığını belirterek 'görevlerini yerine getirebilmek adına' ek bütçe istedi.

2021 için 13 milyar lira bütçe ayrılan Diyanet İşleri Başkanlığı, kendilerine ayrılan kurum bütçesinden yüzde 96-97'sinin personel giderlerine harcandığını ancak kalan yüzde 3-4'lük kısmının hizmetlere harcanabildiğini belirterek yurt içi ve yurt dışı görevlerini tam anlamıyla yerine getirebilmek için ek bütçe talebinde bulundu. 

Çocuğuna okul pantolonu alamadığı için intihar eden babaların ve çocuklarını saç kurutma makinesiyle ısıtmaya çalışarak intihar eden annelerin olduğu Türkiye'de 13 milyar lira bütçe ile geçinemeyen Diyanet'in 'din işleri' adı altında yaptığı savurganlık kontrol edilemez bir hale geldi. 

Daha Fazla Kuran Kursu Talebi

''Yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki cari giderler ve yatırım ödeneğinin artırılması gerekmektedir” diyerek ek para isteyen Diyanet, ek bütçe yanında bazı isteklerde de bulundu.  

Özellikle büyük kentlerdeki site tarzı yapıların civarında Kuran kursu açılması gerektiğini ifade eden Diyanet, mezra gibi nüfusun çok az olduğu yerlere de din görevlisi görevlendirilmesi gerektiğini söyledi. Diyanet, isteklerinin gerekçesini “Köy ve mezralarda da din görevlisi bulunması zorunludur. Zira ezan okunması, namaz kılınması, Kur'an okunması, düğün, sünnet, cenaze gibi durumlarda din hizmetleri halkın temel ihtiyaç mesabesinde talep ettiği bir hizmet olduğu için burada maliyet hesabı yapılmamaktadır” şeklinde açıkladı.

diyanet ek bütçe istiyor kuran kursu din adamı