1,3 Ton Uyuşturucu Yakalanan ATA Uçağı Brezilya Polisine Verildi

TAKİP ET

İçinde 1,3 ton uyuşturucu bulunan ATA uçağının Brezilya polisine verildiği bildirildi.

Eski ATA uçağı, Brezilya'da 1,3 ton kokainle yakalandı. Mahkeme ise ACM firmasına ait eski ATA uçağının soruşturma süresince Brezilya polisi tarafından kullanılmasına karar verdi.

ACM firmasına ait olan uçakta valizlerde saklanmış vaziyette 1,3 ton kokain yakalanmış ve uçağın pilotu 48 yaşındaki Veli Demir ile uçaktaki tek yolcu olan bir İspanyol hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Uçağın kiralandığı ve ACM firmasının kokain ticareti ile ilgisinin olmadığı belirtilerek uçağın iadesi talebi reddedildi. Söz konusu uçağın sefer kayıtları istenirken bu süreçte de Brezilya Federal Polisi tarafından kullanılmasına karar verildiği bildirildi.

Olayın ardından uçağın sahibi olan ACM Airlines "Uçağın Belçika Brüksel Havalimanı’na kalkış için hazırlıkları yapıldığı esnada uçağı kiralayan İspanya pasaportuna sahip yolcuya ait şahsi bavullarda, Brezilya güvenlik güçleri tarafından yapılan arama sonucu uyuşturucu madde bulunmuştur. Söz konusu müşteri ve şahsi eşyalarının şirketimiz ve uçuş ekibimiz ile hiçbir ilgisi olmadığı ve yolcu eşyalarının kontrol sorumluluğunun tamamen havalimanı otoritesinde olduğu ve hukuki sürecin tamamlanmasına müteakip uçuş ekibimiz ve uçağımızın en kısa sürede Türkiye’ye geleceği tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur" açıklamasını yapmıştı.

1 3 Ton Uyuşturucu Yakalanan ATA Uçağı Brezilya Polisine Verildi