13 Yaşındaki Hentbolcu Merve Akpınar Okuduğu İmam Hatip Okuluna Alınmadı: MEB Rahatsız Oldu

TAKİP ET

Gördüğü cinsiyetçi baskıları gözyaşlarına hakim olamayarak anlattığı görüntüleri tüm Türkiye'nin gündemine oturan 13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar'ın kendi okuluna alınmadığı ortaya çıktı.

Saniurfa.com'dan Mehmet Yetim'in haberine göre Merve Akpınar, okul idaresi tarafından öğrenim görmekte olduğu okula alınmadı.

Merve Akpınar'ın okula alınmamasının nedeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Türkiye'nin gündemine oturan açıklamalarından rahatsız olmasının öne sürüldüğü bildirildi.

Öğrenim gördüğü Konuklu İmam Hatip Ortaokulu'na girmek ve yanındaki basın mensuplarına okulunu tanıtmak isteyen genç hentbolcu Merve Akpınar'ın okul idaresi tarafından engellendiği öğrenildi.

Ne Olmuştu?

Spora başlama sürecindeki gördüğü baskıları ve cinsiyet temelli ayrımcılığı gözyaşları içinde anlatan genç sporcu Merve Akpınar, “İlk başladığımda sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni dışladılar. Sonra ben de 'hayır ben neden oynamayayım' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum" demiş, Akpınar'ın görüntüleri tüm Türkiye'nn gündemine oturmuştu.

13 Yaşındaki Hentbolcu Merve Akpınar "MEB Rahatsız Oldu" Denilerek Okuduğu İmam Hatip Okuluna Alınmadı