138 Asker Yargılanıyor: FETÖ Davasında Mütalaa Açıklandı

TAKİP ET

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 138 askerin yargılandığı davada savcılık mütalaasını açıkladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 darbe girişimine ilişkin 138 askerin yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Cumhuriyet Savcısı, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada 9 sanığın "anayasayı ihlale yardım", "ulaşım araçlarının kaçırılması veya el konulmasına yardım" suçlarından 24 yıldan 34 yıl 6 aya kadar hapislerini talep etti.

Ayrıca mütalaada 20 sanık hakkında da üzerlerine atılı suçlara ilişkin "yerine getirilmesi görev gereği zorunlu bir emrin uygulanması" nedeniyle kaçınılmaz bir hataya düştükleri anlaşıldığından haklarında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi istendi.

Hapis Talepleri

33 sanığın her biri hakkında "anayasayı ihlale yardım" suçundan 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis, 5'i hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıl hapis cezası talep edildi.

71 Sanığın Beraatleri İstendi

Mütalaada, 71 sanığın sıkıyönetim ilan edildiğini duyduklarına dair bir delil olmadığı, amirlerinin darbe faaliyeti kapsamındaki emirleri yerime getirmek istemediklerini gösteren telkinleri ve örgüt bağları olduğuna dair bir tespit olmadığı belirtilerek bu sanıkların beraatleri istendi.

Dava 14 Kasım'a Ertelendi

Mütalaanın ardından tutuklu sanıklar tahliye talep ederken mahkeme, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 14 Kasım'a erteledi. Sanıkların tahliye talepleri ise reddedildi.

138 asker yargılanıyor fetö davasında mütalaa açıklandı fetullahçı terör örgütü