14 Mayıs Seçimlerinde Hile İddiaları Gündem Oldu

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerinde sandıklarda hile yapıldığına dair iddialar gündem oldu.

14 Mayıs seçimleri geride kaldı. Cumhurbaşkanı adaylarından hiçbiri seçilme yeterliliğini sağlayamadığı için seçimler ikinci tura kaldı. İkinci turda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. 

Öte yandan bugün sosyal medyada birçok kullanıcı ıslak imzalı tutanaklar ile YSK sistemine girilen oyların tutarlılık göstermediğini, oyların Cumhur İttifakı partilerine ve Erdoğan'a kaydırıldığını belirtti. 

Paylaşılan tutanaklar gündemdeki yerini korurken CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek konuya ilişkin yaptığı açıklamada iddiaların takipçisi olduklarını belirtti.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da yaptığı açıklamada “Sosyal medyada dolaşımda olan tutanakların tamamına itiraz edilmiştir. Ankara’da itiraz edilen tutanak sayısı toplam 453 tür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” dedi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise “İddialara konu görseller YSK değil, CHP'nin sistemine aittir. Tutanak ve YSK verileri doğruyken, bu veriler CHP sistemine yanlış girilmiştir.” ifadeleri yer aldı. 

Konuya ilişkin belirsizlik devam ederken iddialar gündemdeki yerini koruyor.

 

ysk 14 mayıs seçimleri 14 mayıs iletişim başkanlığı chpli tutanak hile seçim hilesi