14 Mayıs'ta Erken Seçim İddiası

TAKİP ET

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesinde yer alan iddiaya göre 14 Mayıs'ta erken seçim yapılması olasılığı ağırlık kazanıyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre muhalefet en kısa süre içinde erken seçim talep etmesine karşın hükümet kanadında erken seçim yerine "erkene alınmış seçim" gündemde.

Normal takvimde 18 Haziran 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinin 14 Mayıs'a çekilmesi ihtimalinin tartışıldığı bildirildi.

Ankara kulislerinde AKP'de seçimlerin 14 Mayıs'a çekilmesi görüşünü dile getirenlerin bunu AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdiği ve bu teklifin tüm yönleriyle ele alınmasına karar verildiği öğrenildi. Seçimlerin Mayıs'a alınmasına ilişkin henüz bir karar verilmediği fakat hükümet kanadında bu tercih üzerinde ağırlık oluştuğu belirtildi. 

Neden Mayıs?

Seçimlerin 5 hafta öne çekilmesinin gerekçesi olarak ise Haziran ayı boyunca sürecek olan sınavlar ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda ikinci turun Temmuz ayına sarkması gösteriliyor. Temmuz ayının bilhassa taşrada üreticinin tarlada olduğu dönem olması ve büyükşehirlerdeki seçmenlerin memleketlerine gideceği tahmini nedeniyle seçimlerin ikinci turunun 2 Temmuz'a kalmasının istenmediği belirtiliyor.

14 mayıs erken seçim iddiası nuray babacan mayıs temmuz haziran erdoğan hükümet seçim anket akp cumhur ittifakı hürriyet