14 Yaşındaki Çocuğu İstismar Edip Hamile Bırakan Sapık 23 Yıl 9 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

TAKİP ET

Ankara'da, parkta tanıştığı 14 yaşındaki T.A. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunarak hamile bırakan sapık Orhan S., 23 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara'da, 2019 yılının Haziran ayında yaşanan olayda, 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki T.A., arkadaşlarıyla birlikte gittiği parkta, Orhan S. ile tanıştı. Birlikte biraz oturduktan sonra gruptan bir arkadaşlarının evine giden T.A., kendini kaybetti ve bu sırada sapık Orhan S.'nin cinsel istismarına maruz kaldı.

Bu olayın ardından yaklaşık 6 ay sanıkla görüşmeyi sürdüren T.A., karın ağrısı nedeniyle gittiği hastanede hamile olduğunu öğrenince T.A.'nın ailesi, sapık Orhan S.'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Orhan S., sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen sapığın hakkında ‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından dava açıldı.

Küçük Kız Doğum Yaptı

Dava devam ederken, T.A. doğum yaptı. Davanın görüldüğü Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Adli Tıp Kurumu’nca gönderilen raporda DNA incelemesi sonucu bebeğin babasının sanık Orhan S. olduğu belirtildi.

O güne kadar suçlamaları kabul etmeyen sanık Orhan S., raporun ardından mahkemeye verdiği savunmasında, mağdur ile 6 ay arkadaşlık yaptıklarını, yaşını 19 olarak söylediğini, birkaç kez rızası ile cinsel ilişkiye girdiklerini, yaşının küçük olduğunu öğrenince de ilişkiyi bitirdiğini iddia etti. Mağdurun hamile olduğunu bilmediğini, ailesinin kendisini şikayet etmesi sonucu durumu öğrendiğini belirten sanık Orhan S., üzerine bir de beraatini talep etti.

İndirim Uygulanmadı

Mağdur çocuk T.A., Çocuk İzleme Merkezi'nde uzmanların gözetiminde verdiği ifadede, Orhan S.'nin parkta kendisine iki bardak kola verdiğini, daha sonra eve gittiklerinde kendinde olmadığını ve annesinin üzerinde kan izleri gördüğünü belirtti.

Kolanın içinde alkol olduğunu daha sonra öğrendiğini söyleyen T.A., hamile olduğunu da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gidince öğrendiğini ifade etti. Sapık Orhan S.'nin iddia ettiği gibi arkadaşlık yapmadıklarını söyleyen T.A., şikayetçi olduğunu belirtti.

Tanık sıfatıyla mahkemede yer alan İ.M. ise, sanık ve mağdurun sevgili olduklarını, parkta alkol aldıktan sonra eve gittiklerini ve ayrı odada kaldıklarını, bunun daha sonra da birkaç kez tekrarlandığını öne sürdü.

1 Nisan 2021 tarihinde görülen karar duruşmasında mahkeme, sanığın tüm dosya kapsamında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçunu işlediğine hükmederek, sanığa bu suçtan 20 yıl hapis cezası verdi. Sanığa, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezası veren mahkeme cezada indirim hükümlerini uygulamadı.

14 yaşındaki çocuğa 8. sınıf öğrencisi t.a cinsel istismar hamile bıraktı doğum yaptı hapis cezası 23 yıl 9 ay sapık orhan s parkta tanıştıkları ankara ceza mahkeme dava duruşma