14 Yaşındaki Çocuk Cumhurbaşkanına Hakaretten Yargılanıyor

TAKİP ET

14 yaşında bir çocuğun Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Trabzon mitintinde mikrofon uzattığı bir çocuğun "Bay Kemal hain hain" diye bağırdığı ve Erdoğan'ın ile yanındakilerin bu duruma güldüğü günlerde 14 yaşındaki bir çocuğun cumhurbaşkanına hakaretten yargılandığı ortaya çıktı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na hain diyen çocuk için "Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur" demişti.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil köşesinde konuya ilişkin "Aynı asrın liderimize hakaret ettiği iddiasıyla 14 yaşındaki bir çocuğumuz evinden polisle aldırıldı, karakola çektirildi, savcıya götürüldü, adli tıp'a gönderildi, mahkemeye verildi, üç yıla kadar hapsi isteniyor!" dedi.

Çocuğun annesiyle birlikte önce karakola, sonra adliyeye götürüldüğünü belirten Özdil, "Bir kapının önüne getirdiler, buraya otur dediler, sandalyeye oturttular, beklemeye başladı. Hemen yan sandalyesinde bir başka çocuk vardı. Öbür çocuk da 14 yaşındaydı. Bizim oğlan öbürüne 'ne yaptın?' diye sordu. Öbürü 'hırsızlık' dedi. O da sordu, 'sen ne yaptın?' Bizimki 'cumhurbaşkanına hakaret etmişim' dedi. Hırsızlıktan getirilen oğlan güldü… 'Oooo sen yanmışsın' dedi, 'ben çocuk raporu alıp yarın mahkemeye çıkıcam, senin işin zor!' Hırsız çocuk haklıydı" ifadelerini kullandı.

14 Yaşındaki Çocuk Hangi Paylaşımından Ötürü Yargılanıyor?

Çocukların yargılanabilmesi için izni gereken Adalet Bakanı'nın 14 yaşındaki çocuk için jet hızıyla yargılanma izni verdiğini belirten Özdil, söz konusu çocuğun davasını Celal Ülgen'in bilâbedel olarak üstlendiğini belirterek çocuğun yargılanmasına neden olan sözlerini ekledi:

"813 Mit ajanı nerde? 128 milyar dolar nerede? Rahip Brunson nerede? Hacı hoca dediğiniz Gülen nerede? Ruslar tarafından bombalanan şehitlerimiz nerede? Şanlı şehitlerimize leş, Apo'ya sayın diyen kişi neden hâlâ orda? Kozmik odada Avrupa'ya verilen gizli bilgiler nerede?"

Yılmaz Özdil'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

bay kemal hain 14 yaşında cumhurbaşkanına hakaret çocuk yargılanıyor yılmaz özdil celal ülgen