14 Yaşındaki Oğlu Başıboş Köpek Saldırısına Uğrayan Annenin Feryadı

TAKİP ET

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde 14 yaşındaki oğlu başıboş köpek saldırısına uğrayan Dr. Handan Kılıç, başına gelenleri yayımladığı bir video ile açıkladı.

Instagram hesabından yayımladığı video ile 14 yaşındaki oğlunun uğradığı başıboş köpek saldırısını gözyaşları içinde anlatan çocuk doktoru Handan Kılıç, "Dün 14 yaşına kadar özene bezene büyüttüğüm oğlumu köpeklerin elinden zor aldım ve bugünün olacağını biliyordum. Allah'tan bir şey olmadı. Ama 4 yıldır her sene orada bir köpekler tarafından sıkıştırılıyoruz. Ben sıkıştırıldım, görümcem sıkıştırıldı, aynı sokakta oturuyoruz, oğullarım sıkıştırıldı. Onar tane böyle sürü şeklinde köpek dolanıyor ortalıkta" dedi.

Kılıç'ın açıklamasından bazı kısımlar şöyle:

Ne Yönetim Ne Belediye Umursamıyor

"Her zaman söylediğimizde ne yönetim ne belediye, hiçbiri umursamıyor. Köpeklere bir şey yapamazlarmış, hayvanseverlerin tepkisini çekmekten sıkıntı duyuyorlarmış. Ben de bir hayvanseverim. Ama bu olmaz. Ormanlık bir alan var. Ağaçlık çok güzel bir alan var. O alana herkes gelip yemeklerini döküyor. Köpek mamalarını koyuyor. Bizim evlerden çıkış yönümüz orası. Köpekseverler yapıyor bunu. Onlar da orayı kendi mekanları olarak belirlediler. Arabalara bile havlıyorlar. Evimizden çıkamaz olduk. Oğluma bilerek özel okul aramadım bile biliyor musunuz? Tek istediğim zamanının ona kalmasıydı. En yakındaki fen lisesine yazdırdık sadece yürüyerek gidip gelsin diye. Gidemiyor çocuk biliyor musunuz? Gidemiyor! Belediyeye bu sefer giderek başvurdum. Birazdan Beyaz Masa'ya da yazacağım. Ne yapacağım biliyor musunuz? Hepsini dava edeceğim.

Kesinlikle Oğullarımı Bu Ülkeden Göndereceğim

En kötü tarafı ne? Ama hukuka da inanmıyorum. Orada da bir şey çıkmayacak. Bir kere daha söylüyorum. Oğullarımı kesinlikle bu ülkeden göndereceğim. Evimde benim de köpeğim var. Ama bu biyolojiye ters, şehirde köpekler sokağa bırakılamaz. Bir şeyler veriyorsunuz onlara ama bu doğaya ters. Doğada bir hayvan popülasyonu yiyeceği olduğu kadar büyüyebilir. Ama şehirde bu köpekler çöplükten besleniyor, insanlar veriyor ve ha bire ürüyorlar. Sonra o verilen yiyecek onlara yetmiyor. Ne yapacaklarını düşünüyorsunuz? Tarihe bakın insanlar ne yaptı? Birbirlerini öldürdüler. Onlar da insanlara saldıracaklar. Saldırıyorlar da zaten. Yapmayın. Hele hele de kendi bölgenizin dışında..."

TamgaTürk'ün "Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu"na ilişkin yayımladığı dosya haber için tıklayınız.

Muhammed Âkif

14 yaşındaki oğlu başıboş köpek saldırısına uğrayan Dr. Handan Kılıç başına gelenleri yayımladığı bir video ile açıkladı