14 Yaşındaki Zihinsel Engelli Kıza Tecavüz Eden 6 Kişiye İyi Hal İndirimi

TAKİP ET

14 yaşındaki zihinsel engelli kıza tecavüz edip hortumla döven 6 kişi için iyi hal indirimi yapıldı.

Hafif oranda zihinsel engelli olan ve özel eğitim alan 14 yaşındaki B.K., 3 Nisan 2019'da marketten eve döndüğü sırada aynı mahallede yaşayan 18 yaşından küçük 5 kişi ve 18 yaşından büyük Süphan E. tarafından durduruldu.

Yolunu kestikleri 14 yaşındaki kızı marketin arka tarafındaki metruk binaya götüren 6 kişi, kızı hortumla dövdükten sonra topluca tecavüz etti.

Hürriyet'in haberine göre başına gelenlerden sonra hiçbir şey anlatmayan B.K.'nın gece sayıklamasını anneannesi fark etti. Anneannesi Hanife T.'nin olayı öğrenmesi üzerine baba Veysel K.'ya anlattı. Veysel K.'nin şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturmada B.K.'nın atletinin üzerinde Süphan E.'nin DNA'sına rastlandı ve savcılık, Süphan E. hakkında çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde, diğer 5 şüpheli hakkında ise Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı.

"Kız Bağırmamıştır, Tecavüz Yoktur" Savunması

Mahkemede Süphan E.'nin avukatı "Kız bağırmamıştır, bu durumda tecavüz yoktur" savunmasını yaptı. Mahkeme, Süphan E. hakkında verdiği 36 yıl hapis cezasını iyi hal indirimi ile 30 yıla indirdi.

Kızın avukatı Esra Nur Saraçoğulları Özbey ise "Engelli bir çocuğun birden çok kişi tarafından alıkonularak ve tehditle istismarı söz konusudur. Bu şartlar altında alt sınırdan uzaklaşılması ve hiçbir sebeple indirim uygulanmaması gerekir. Sanığın adli sicil kaydı incelendiğinde, 2013 tarihinde çocuk mahkemelerinden başlayarak sürekli suç teşkil eden eylemlerinden dolayı yargılama geçirdiği ve ceza aldığı görülmektedir. Sanık hakkında yerel mahkemenin neye dayanarak indirim uyguladığı konusu bir muammadır ve hukuka aykırıdır" açıklamasını yaptı.

6 kişi zihinsel engelli kıza 14 yaşında tecavüz etti kız bağırmadı savunması iyi hal indirimi