1400 Polis Avusturya Başbakanlık Binasını Bastı

TAKİP ET

Savcılık Avusturya'da başbakanlığı 1400 polisle bastı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'un koltuğu sallanmaya başladı. Geçtiğimiz ay hakim karşısına çıkarak 5 saat boyunca ifade vermişti.

Kurz hakkındaki "seçim öncesinde ısmarlama anketler ve para ile yandaş haberler yaptırmak" soruşturmasını yürüten Savcılık, görevlendirdiği bin 400 polisle birlikte Başbakanlık binasını ve Kurz'un lideri olduğu Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Merkezi'nin yanı sıra Kurz'a ısmarlama anketler ve yandaş yalan haberler konusunda destek olduğu ileri sürülen Fellner Medya Grubu'na baskın düzenledi.

Operasyonla birlikte Kurz'a yönelik siyasi baskı doruğa çıktı. Parlamentodaki muhalefet Başbakan Kurz'a görevi bırakması çağrısı yaptı. Muhalefet partileri Kurz'un görevi bırakmaması halinde gensoru vermekle tehdit ediyor.

Baskın sonrasında Cumhurbaşkanı tüm partileri görüşmeye çağırırken hükümet ortağı olan Yeşiller'in Kurz'la arasına mesafe koymaya başladığı belirtiliyor.

İddialara göre Sebastian Kurz, 2016 yılında Dışişleri Bakanı olduğu sırada ÖVP yönetimini ve Başbakanlığı ele geçirmek için Fellner Medya Grubu ile anlaşarak düzmece anketler ve yalan içerikli yandaş haberler yayımlattı. İddiaya göre Kurz tüm bu operasyonu Avusturya Maliye Bakanlığı eliyle yani Avusturya halkının parasıyla karşıladı.

 

Avusturya'da 1400 Polis Başbakanlığı Bastı