15 Bin Memur Ankara'da Miting Düzenledi: Her Şey Zamlanırken Memurun Alım Gücü Düştü

TAKİP ET

Memur-Sen mensubu 15 bin memur, Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen mitingde toplandı.

Tandoğan Meydanı'nda Memur-Sen tarafından düzenlenen mitingde yurdun farklı yerlerinden gelen 15 bin memur toplandı.

6. dönem toplu iş sözleşmeleri görüşmelerine ilişkin düzenlenen mitingde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "11 hizmet kolunda yetkili sendikalarımızla biz ülkemizin hizmetçisiyiz. Kamu emekçisiyiz. Akıl teriyle, alınteriyle, fikriyle birlikte Türkiye’nin hizmetkarıyız. Kamu işveren heyetine, bize güçlü Türkiye’nin rakamlarıyla, yeni Türkiye’nin oranlarıyla ve büyük Türkiye’nin haklarıyla donanmış bir teklifle gelin diyoruz" diye konuştu.

"Bugün Anadolu Meydanı’nda kabul etmediklerimizi ifade etmek, beklentilerimizi tekrar etmek, emeğin örgütlü gücüyle kamu işverenine yeni ve adil bir teklif beklentimizi haykırmak için toplandık" diyen Ali Yalçın, "3 gün az bir zaman değil. Son günü, son anı beklemeye gerek yok. Hükümetin işi zor değil aslında, kolay. Doğru olanı, adil olanı, hakkımızın gereğini bize teklif etsin yeter. Bir gerçek vardır, en iyi toplu sözleşme masada uzlaşılan toplu sözleşmedir. Biz masada uzlaşmak istiyoruz. Ancak masada uzlaşmanın yolu, memurun alım gücünü yükseltmek ve tekliflerin gereğini yerine getirmektir" ifadelerini kullandı.

Her Şey Zamlanırken Memurun Alım Gücü Düştü

"Mutabakatsızlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşme’den bu yana tam 19 ay geçti. 19 ayda kıyma yüzde 92 pirinç, yüzde 50, simit yüzde 28, sıvıyağ yüzde 94, süt yüzde 60, makarna yüzde 37, deterjan yüzde 28 arttı. Enflasyon yüzde 26, dolar yüzde 46, avro yüzde 56, altın yüzde 71 arttı" diyen Yalçın, "Peki, bunlar artarken düşen ne, memurun alım gücü. 5. dönem toplu sözleşmenin zararları görülmeli, 600 TL seyyanen zamla kayıplar giderilmeli. Ayrım yapılmadan, tüm kamu görevlileri 3600 Ek Gösterge’den yararlandırılmalı. Kıdem aylığında sınırlama kalkmalı, gösterge rakamı artmalı mevcut sözleşmeli personel kadroya geçirilmeli, kamuda sözleşmeli istihdama son verilmeli, kadın kamu görevlileri desteklenmeli, beklentileri önemsenmeli ve hayata geçirilmeli Covid-19 nedeniyle oluşan zararlar giderilmeli ve sağlanan haklar genişletilmeli kamu görevlilerinin anayasal haklarını kullanmasına ilişkin engeller sona ermeli. Demokratik ve sendikal hakları kullanmaya yönelik alan genişletilmeli sendikalı olmanın farkı yaşatılmalı, toplu sözleşme ikramiyesi artırılmalı" şeklinde konuştu.

15 Bin Memur Ankara'da Miting Düzenledi Hakkımızın Gereğini Teklif Edin Her Şey Zamlanırken Memurun Alım Gücü Düştü