15 Temmuz'da Direnenlere 'Kendini Ateşe Atma' Diyen İsim AKP'de Üst Düzey Yönetici Yapılmış

TAKİP ET

Darbeye direnen vekillere "Kendini ateşe atma" diyen bir ismin AKP'de üst düzey bir konuma getirildiği iddia edildi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımlarda 15 Temmuz gecesi Ankara'da olmasına ve TBMM Başkanı'nın acil kodlu çağrısına rağmen Meclis'e gelmeyen milletvekilleri olduğunu ve Ankara dışındaki bazı milletvekillerinin ise evlerinden çıkmadıklarını belirterek bu kişilerin araştırılması çağrısı yapmıştı.

Rize'de AKP'nin Kurucu İl Başkanı olan Hasan Karal, Halk TV'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada 15 Temmuz gecesi Rize'de olduğunu ve darbeyi, Boğaz Köprüsü'nde görev yapan Rizeli bir polisin telefonla arayarak "Jandarma silahımızı alıyor" demesiyle öğrendiğini söyledi.

Bir grup partili ile silahlanarak Rize İl Jandarma Komutanlığı'na gittiğini ancak kimsenin olmadığını söyleyen Karal, bu sırada telefonunun çaldığını ve bir milletvekilinin aradığını ifade etti:

"Kendini Ateşe Atma! Belki Hava Değişir"

"Dedi ki, 'Nerdesin?' 'Şu an alayı basıyorum' dedim. 'Çok ileri gitme, bakarsın ilerleyen saatlerde hava değişir. Kendini ateşe atma' dedi. Ben 'Şerefsizlik yapma! Alçak herif! Ne biçim konuşuyorsun!" diye tepki gösterdim."

O sırada milletvekili olan bu kişinin şu anda AKP'de üst düzey yönetici yapıldığını öne süren Karal, bu kişiyi partiye bildirdiğini belirterek "Adam ödüllendirildi" dedi.

"O akşam TBMM'ye gelmeyen milletvekilleri arasında bugün partide ve bürokraside yönetici olanlar var. Şöyle mazeret bildirdiler: 'Dışarı çıkamadık ve bomba altındaydık.' Hepsi de meclise uzaklıkları 10 dakikayı geçmeyen evlerde oturuyor. Gitmediler kardeşim" diyen Karal, "Niye gitmediler?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Niye Gitmediler?"

"Risk almak istemediler. Geçmişlerini karıştırdığımız zaman örgütle bağlantıları var. Daha önce illerinde ve ilçelerinde örgütte yöneticilik yapmışlar. Erdoğan, 'Çocuklarınızı bunların okullarından alın' dediği zaman 17-25 Aralık'tan sonra milletvekilleri ve bakanlardan çocuklarını okullardan almayanlar, 'Psikolojisi bozulur' diye bir sene daha okutanlar vardı. Bunlar bakandı, bakan. Milletvekiliydi. Hala Ak Parti'deler. Kimi belediye başkanı, kimi milletvekili. Bizim AK Parti'yi niye bıraktığımızın sebepleri bunlar. Sapla saman birbirine karışmış. Yalandan FETÖ-Metö mücadelesi! O akşam MHP'nin attığı tweeti biliyorsunuz, kimse sokağa çıkmasın diye. Şimdi Tayyip Bey'le beraber Millet İttifakı'na sallıyorlar. Çıldırıyorum."

(DEVA Partiis Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal)

15 temmuz direnenlere kendini ateşe atma diyen isim akp üst düzey yönetici yapıldı