15 Temmuz Gecesi Tüm Camilerde Saat 00.13'te Sela Okunacak

TAKİP ET

Diyanet İşleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre 15 Temmuz gecesi tüm camilerden sela okunacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz gecesine ilişkin genelge yayımladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre; 15 Temmuz gecesi saat 00.13'te tüm camilerde sela okunacak ve şehitler için hatim okunacak.

Ayrıca 15 Temmuz günü hayatını kaybeden 251 kişi için 251 fidan dikilecek. 

Genelgeye göre; 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde camilerde vatandaşların katılımıyla "Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz" etkinliği, öğle namazı öncesi tüm il ve ilçe merkez camilerinde, şehitlerin ruhlarına ithafen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programları ve Beştepe Millet Camisi'nde şehitler için "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlit Programı" düzenlenecek.

Konferanslar Verilecek

Müftülerin başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gazilerin ziyaret edileceği 15 Temmuz günü Covid-19'a karşı yoğun önlemler alınacağı iddia edildi.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında "Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu çevrim içi konferanslar düzenlenecek.

Ayrıca din istismarıyla mücadelenin önemini pekiştirmek ve bu konuda toplumu Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgiyle aydınlatmak amacıyla yapılacağı belirtilen programlar şu şekilde: "Şahidiz: Şanlı Direnişe, Şahidiz: Kutlu Şehadete, Şahidiz: Aziz Millete, Şahidiz: Büyük Devlete, Şahidiz: Vatan Sevgisine, Şahidiz: İhanet Çetesine, Şahidiz: Din İstismarcılarına."

15 temmuz genelge sela cami fiden program diyanet ali erbaş