'15 Temmuz Kursağımızda Kaldı' Diyen Sevda Noyan Hakim Karşısında: Disleksi Hastasıyım, Konuşmam Eksik Kaldı

TAKİP ET

Bir televizyonda "15 Temmuz kursağımızda kaldı, benim listem hazır" sözleri nedeniyle hakim karşısına çıkan Sevda Noyan, "Disleksi hastasıyım yani düşüncem ile ifadem birbirini tutmaması sonucu konuşmam eksik kaldı" diyerek kendini savundu.

3 Mayıs 2020 tarihinde katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği "15 Temmuz kursağımızda kaldı. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın bizim aile bir 50 kişiyi götürür yani. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede var üç beş. Benim listem hazır açıkçası" sözleri nedeniyle hakim karşısına çıkan Sevda Noyan, bekleneni yaparak çark etti.

"Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Noyan, İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldı.

Disleksi Hastasıyım

Sunucu Esra Elönü'nün 15 Temmuz ile ilgili "Bir daha böyle bir şey yaşansa" şeklindeki sorusu üzerine "nüktedan" bir yanıt verdiğini öne süren Noyan, mahkemedeki savunmasında "Disleksi hastasıyım yani düşüncem ile ifadem birbirini tutmaması sonucu konuşmam eksik kaldı. Sunucu da bunu açmam için herhangi bir soru sormadı. Sadece iddianamedeki bir cümle alınarak eşimin geçmişi de ortaya konularak bizi çok ciddi şekilde mağdur edip tehdit ettiler. Telefonlarım çalmaya başladı. Instagram'ım hacklendi. Bunun üzerine emniyetten bana koruma tahsis edildi… Medyada bu husus köpürtüldü. Ciddi mağduriyetime neden oldu" dedi.

Noyan, savunmasının devamında "Bu sözleri halk arasında korku panik yaratmak amacıyla söylemedim. Üzgünüm. Keşke yaşanmasaydı. Söylediğim sözlerde suç unsuru yoktur. Beraatimi isterim" ifadelerini kullanan Noyan, Hakimin, "ceza verilmesi durumunda ertelenmesini ister misiniz?" sorusuna "evet" cevabını verdi.

Mahkeme, mütalaasını hazırlaması üzere dosyanın savcılığa gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

 

sevda noyan hakim karşısında disleksi hastasıyım dedi kendini savundu savunma sözlerim yarım kaldı bitiremedim düşüncem ile ifadem birbirini tutmadı program televizyon programı 15 temmuz darbe girişimi benim list