'15 Temmuz Kursağımızda Kaldı, İstediklerimizi Yapamadık' Diyen Sevda Noyan: Esprili Bir Dille Söyledim

TAKİP ET

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık'' diyen Sevda Noyan, cümleleri esprili bir dille söylediğini belirtti.

Katıldığı bir televizyon programında ”15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür” sözleriyle komşularına yönelik tehdit savuran ve ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan, hakim karşısına çıktı.

İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunması alınan sanık Noyan, “Program 2 buçuk saat sürdü. Programın bir bölümünde 12 Eylül darbesinde üniversite okuyamadığımı anlattım ve darbelerin insanların hayatına ne kadar büyük etkileri olduğunu ve insanları nasıl etkilediğini anlattım. O günlerde darbe söylemleri vardı. Suçlamaların tam tersine, darbelerin hayatımızı ne kadar kötü etkilediğini ne kadar yanlış olduğunu anlattım. Programı sunucusu Esra Elönü de ‘Yine böyle bir şey olursa' sorusu üzerine, nüktedan bir şekilde dedim ki ‘O zaman bir şey yapmadık ama bir daha böyle bir kalkışma olursa..' diye esprili bir şekilde bu ifadeleri kullandım'' dedi.

''Disleksi hastasıyım. Yani düşüncem ile ifademin birbirini tutmaması sonucu konuşmam eksik kaldı. Sunucu da bunu açmam için herhangi bir soru sormadı. Bu sözleri halk arasında korku panik yaratmak amacıyla söylemedim. Üzgünüm. Keşke yaşanmasaydı. Söylediğim sözler de suç unsuru yoktur. Beraatımı isterim'' diyen Noyan'ın avukatı da, müvekkilinin beraatını talep etti. Mahkeme, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

 

sevda noyan 15 temmuz darbe esprili bir dil komşu tehdit