15 Temmuz Şehitliğindeki Mezar Taşlarına "MİT Görevlisi" Yazarken "İfşa" Akıllarına Gelmemiş

TAKİP ET

MİT şehidini ifşa etmek suçlamasıyla gazetecilerin yargılanmasına devam edilirken diğer yanda 15 Temmuz Şehitliğinde kabirleri bulunan MİT mensuplarının mezar taşlarına "MİT Görevlisi" yazıldığı ortaya çıktı.

Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen "MİT Kanunu İhlal" davasında 3'ü tutuklu 8 gazetecinin yargılanmasına devam ediliyor.

Partili Cumhurbaşkanı'nın "Libya'da birkaç şehidimiz var" şeklinde tepki çeken bir ifadeyle açıklamasına, bir milletvekilinin TBMM'de düzenlediği basın toplantısında duyurmasına rağmen söz konusu gelişmeyi haber yapan gazeteciler şehit olan MİT mensubunu ifşa etme suçlamasıyla aylardır Silivri'de tutuklu şekilde yargılanıyor.

Bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görülen ikinci davada tutuklu gazeteci Barış Pehlivan'ın avukatı Serkan Günel, skandal bir gerçeği ortaya çıkardı. Odatv'deki habere göre Günel, savunmada Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'nde mezar taşları bulunan MİT görevlilerinin fotoğraflarını gösterdi. Söz konusu mezar taşlarında; MİT görevlilerinin ad ve soyadları, doğum ve ölüm yıl dönümleri bilgilerinin yanı sıra, "MİT görevlisi" ifadesinin yer aldığı görüldü.

 

Avukat Günel, "Devlet kendi şehitliğinde bu korumaya gerek duymazken Odatv haberinde tüm hassasiyetler gözetilerek yapılmış haber suç addediliyor" ifadelerini kullandı.

15 temmuz şehitliği barış terkoğlu odatv barış pehlivan serkan günel mit görevlisi mit şehidi libya şehidi